January 27, 2015

Sabtu@ Gotong Royong SKCJ - Kelas Ali Iqbal

hari isnin biasanya hari yang tersangat bussy
sampai tak terkejar
hari yang sangat letih pon iya jugak kan
baru sempat bersiaran, tapi tak sempat nak menjenguk blog kengkawan hari ni

ini kisah hari sabtu 24/1/2015
parents darjah 3 dan 4 bergabung tenaga untuk keceriaan kelas anak-anak
masing-masing menyumbang tenaga, duit dan keperluan kelas untuk keselesaan mereka
ke kelas ali iqbal untuk membersihkan kelas, mengecat, menukar lampu yang rosak dan lain-lain

setengah hari jugak dekat sekolah
balik ke rumah dalam pukul 2.30ptg

 Parents darjah 3 & 4 bergabung tenaga, SKCJ dua sessi pagi dan petang. 
Pagi untuk darjah 4, petang utk darjah 3.

uncle tukang sponsor wall paper dan tukang pasang jugak
tukang cat - uncle iwan dan papa
aqish tolong lap..
buang kertas lama kat white board tu dan ganti yang baru
mak-mak tukang tolong yg ringan-ringan jerk
dah hampir siap, insyaallah sambung lagi minggu depan.
baru datang dah bising nak balik, nasib ada puzzle nie...penyelamat :)
insyaallah sambung lagi minggu depan, top-up mana yang belum siap
14/2/2015 adalah pelancaran perdana....rasanya kami tak boleh nak join sebab ada hal lain so, minggu-minggu yg ada masa ini kami tolong seadanya....

7 comments:

Najib Ariyan said...

Salam.... bagusnya mak bapak sekolah nih.... siap gotong royong lagi... saya ingatkan kalau sekolah tu tanggungjawab sekolah lah nak ceria kan ke apa ker... salute salute... dua jempol untuk kalian

Najib Ariyan said...

Salam.... bagusnya mak bapak sekolah nih.... siap gotong royong lagi... saya ingatkan kalau sekolah tu tanggungjawab sekolah lah nak ceria kan ke apa ker... salute salute... dua jempol untuk kalian

paridah said...

RAJIN BERGOTONG ROYONG DI SEKOLH BAGUS TU..

fazian batrisyia said...

so far sekolah rendah sy belum pernah join gotong royong. masa tadika ada la jugak buat aktiviti. cikgu cuma collect duit aje.

Maria Firdz said...

Wah..bgus atktivti ni .. Eratkan hbgan ibu bapa dan guru..

hainom OKje said...

Jaranglah pergi gotong royong sekolah anak ni Amiza....Teruk sungguhkan hihi

Kayu Manis said...

pernah pergi sekali jer...sampai tak ada kerja nak buat...cikgu sibuk bersembang...last kami mkn jer..hahahha