November 11, 2014

Contact Lens vs Power Mata

puan blog tak berapa sihat beberapa hari ni, kepala pening berpusing-pusing
selalunya kalau pening berpusing-pusing low blood, tapi check blood pressure ok
doc advice check power mata, mungkin power dah naik pon blh jadi pening
check mata semalam, kena tukar contact lens yang ada silau
lagi mahal kosnya dari biasa

 check mata...power naik sket jerk....
silau naik banyak pulak...

tukar power yang ada silau sekali, 
tak tau rupa bentuk kotak lens macamana sebab kedai baru nak order.
2 minggu lagi baru boleh ambil

contact lens skrg...tak semua lens serasi...hanya dua jerk nie yg serasi sebelum nie...



24 comments:

Fiza Rahman said...

Saya tak reti nak pakai kanta lekap ni kak.

εïзmummyHazaεïз said...

Haza xselesa pakai contact lens kak. Jenis mate bengkak lepas pakai lens bertambah bengkak, kikikk

lia said...

saya mmg pakai spec sbb silau... silau yg teruk pulak tu so amik lens yg bole tukar2 kaler biler UV tinggi, so bole drive & pakai masa d opis ;p

Bunda a.k.a KN said...

Jangan dibiarkan lama2...cek dan tukar apa yang patut...takut nanti lebih mudarat...

hainom OKje said...

Okje tak pernah pakai contact lens ...takut hihi....

Wah banyaknya set contact lens awak sekarang Amizaa. Dah tukar power ni so macamana contact lens yg ada tu? Sayangnya...

Zaitun said...

Semoga cepat sembuh.
Pernah jadi macam ni selalu pening kak zai pakai spek power bertambah.

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Zumal takut nak cuba contact lens, rela pakai cermin mata jew :)

Hana Syed said...

bestnya boleh pakai contact lense. Hana pkai cermin mata je..

Daddy Ziyyad said...

C/lens kalau ada astigmatism ni mmg mahal...dan betul, astigmatism salah satu punca kerap pening/sakit kepala

❤Kamsiah❤ said...

datang lagi & thanks follow akak kembali..:)

paridah said...

MAHAL CONTACT LENS SUSA PULA NK JAGA TU KAK XRETI NK PAKAI..

Najib Ariyan said...

tak berapa berani nak pakai contact lens... dari dulu pakai cermin mata jer... pernah gatal2 pakai yg kaler pakai buang... sekali tu je lah... lepas tu tak pernah

babYpose said...

oh contact lense silau kena order..pernah pakai lense warna masa raya..

Ayu Jafri said...

dah lama x check mata...ntah2 dah rabun dh ni,sbb mcm tak bape clear je rasa..hihi

Kakzakie said...

Kakak dah serik guna contact lens dah sejak dulu ada masalah mata. Agaknya sebab beli yg tak sesuai..

sud@is said...

pakai spek ja buat masa ni....

Azney Shamsuddin said...

saya tak reti nak pakai plus takut hehehe spek pun dah tak pakai. hehehe

@na said...

lens bsch n lomb macam ok jgk miza...

aizamia3 said...

Alhamdulillah setakat ni saya takde masalah mata..

Kayu Manis said...

spec mta lgi better..

nurbijen said...

Gerun tgk org pakai contact lens... Moga pening2 hilang bila contact lens baru dah siap...
Sy pun jenis low blood pressure

Sofu Hashim said...

Kadang-kadang je Sofu layan lense kak Mieja..tp tak pernah cuba yg lain selain freshlook...
kena try juga..freshlook kadang-kadang buat mata Sofu kering

mama 3farhanah said...

Alhamdulillah setakat ni mata saya masih elok lagi.

LYAfrina said...

mmg klo msalah mata leh sebabkan pening2 kepala jugak..lps lya operate ketumbuhan otak dulu, lya pon ada prob silau ni..lps tu kna pakai contact lens camni gak..

tp alhamdulillah..sekarang dh ok..cuma sesekali mcm hilang sekejap penglihatan.. tp sebab dh biasa..