August 3, 2012

Allysha & Piano Exam



Hari Rabu allysha ada exam praktikal utk kelas pianonya
hampir 4 tahun, tahun nie baru seat exam
punyalah lama

tahun lepas dah full maka tak dapat seat exam
kecewalah sangat sebab byk peluang yg terlepas
dengan perangai cikgu lama allysha yg bersikap sambil lewa mengajar
lepas dapat cikgu baru, nampaklah progressnya
kesungguhan cikgunya mengajar



Untuk ujian bertulis, results dah pun keluar
allysha dah berjaya (lulus) alhamdullillah
Maka giliran utk praktikal pulak



External Examiner didatangkan dari UK
mereka berada di Malaysia selama beberapa bulan (June-Augt)
seramai 30 org external examiner dari UK yg didatangkan kesini
mereka berada di beberapa buah negeri
utk menguji kecekapan anak-anak


Masa mama borak dengan staff Lembaga Peperiksaan Malaysia
dia kata, dekat Malaysia belum ada yg qualified utk jadi examiner
dan ABRSM melantik penuh Kementerian Pendidikan untuk mengelokan exam ini
Soalan-soalannya juga datang dari UK

Segala data & result pelajar yg menyertai kelas muzik ini
Lembaga Peperiksaan akan keyin terus markah tersebut dalam data setiap pelajar (system)


masa utk registration
tengok note-note buku allysha, mama yg blur
istilah-istilah yg dipakai hanya allysha jerk yg tau hhehheheh


Kena declare 3 buah lagu yg allysha perlu mainkan depan external examiner nanti
disamping soalan-soalan lisan berdasarkan apa yg dah allysha belajar

Masanya sudah tiba, allysha tengah tunggu untuk dipanggil.
Moga ada rezki utk allysha! amin!





2 comments:

Nadra Farissa said...

bgtau alleysha.. auntie fara dulu sampai grade 6 hokay.... setiap kali exam mmg cuak.. sebab examiner mat salleh.. wakaka..

tp skrang ni tgn auntie fara dah rusty.. lama tak practice la.. hihi..

lia said...

kak, nnt bg info Allysha belajar piano kat mana boleh?