August 4, 2010

Rupa alfalfa

Rupa bentuk alfalfa macam di bawah ini, ada 3 jenis yg berbeza taou tapi isinya sama.... akak  selalu beli kat Jusco. Kat Tesco/Carrefour/Cold Storage mungkin ada jual jugak, kena intai-intai lepas nie...Imah, suruh hisham beli balik nanti, kat JJ ada jual :) Dalam pantang pon boleh makan, sebab dia byk khasiat lain selain memperbanyakkan air susu.


dan bila dah bukak, rupanya seperti yg kak mieja tepek tempohari mcm kat bawah nie :)

8 comments:

mommy anis said...

kak...ni rasanya cemana ekkk??

Ummi Ummair said...

alfalfa tu apa ek?mcm tauge je..hee..sorry jakun la plk saya ni.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ooo camtu eh? alaa..kat tesco akak tatau ade ke tak eh?

kak, semua jusco ade ke benda alah ni? huhu

Zaidah said...

rup[anyer mcmm taugeh...rasanyer sama ker...

MasLieNa said...

apa tue??sedap ka akak ??

Kmieja said...

NAD/UMMI/ZAI/LINA/Mama RAfiq: a'ahhh itulah alfalfa. Kita selalu dgr shaklee ada jual supplement berupa alfalfa(blh bykkan air susu dan khasiatnya yg lain).

Tapi akak lebih suka makan alfalfa yg fresh.

Rasanya sprt taugeh.

Ada di jual di Jusco.Lain2 tempat mungkin ada jugak jual sprt kat tesco/giant/cold storage.

Kalaou kat argentina, alfalfa dijadikan makanan lembu tenusu utk pengeluaran susu yg sgt byk.

Negara pertama yg mengeluarkan alfalfa adalah argentina, tp bila US tahu kebaikannya, US adalah pengeluar terbesar skrg.

Gie cari, memang best...susu masyukkk insyaallah.

hidayah said...

nk mkn cane ni?
buat mcm ulam ke?

Zakilah said...

berapa harganya mesti mahal kan