August 12, 2010

EBM @ 1st Day Puasa

Review pasal pengepaman dan susu semalam, setelah seharian berpuasa. 

Semalam hari huru hara jugak....ada satu sessi yg dah terlambat nak pam, dahlah terlambat pastu baru start pam ada benda lain plak...stop kejap lepas tu sambung lagi pukul 2pm selang sejam selepas tuh.

Hasilnya dapat 17oz, terlepas sessi akhir pengepaman jugak jam 11mlm, terlepas utk mengepam sebab tertidor bersama aqish, konon-konon tidorkan aqish dulu, jap lagi pukul 11mlm nak bgn mengepam....tapi hanyutlah sekali dgn dak aqish....alahai, ralatlah sangat...sebab EBM keluar 20oz(nesery), maka target akan dimasukkan semula stok beku 20oz juga utk setiap hari. Emmmmm...mungkin bukan rezeki utk hari semalam.......

Stok 11/8/2010 (1st day puasa)



Bulan puasa sessi pengepaman berubah sedikit, di waktu mlm bertambah satu sessi lagi  iaitu jam 11mlm. Dah praktikkan sehari sebelum puasa...sessi mlm ada 2 kali 9mlm dan 11mlm.




PS: Aiyarrrrkkkkk....perut sudah lapar...baru jam 10am :):)


12 comments:

Suliana said...

okla tu kak mieja :-)

az rina a.k.a jaijina said...

masyuk gak susu kak mieja, walaupon puase2 ni..

nini cokelat celup2 said...

alhamdulillah..chaiyok kak!!=)

Nurul Aznil said...

Salam,

Ha? TAMBAH 1 lagi sesi? saya skip 1 sesi sebab penat giler, balik rumah masak, buka posa, baru nak mandi then pam susu then kemas EBM hasil kat opis then tengok jam dah pukul 11 lebih. sedihnya...

Zakilah said...

susu sy tak sebanyak tu skrg..huhu

nur said...

a ah, semlm sy niat jer nak pam sblm tidur... skali tertidur dgn baby... huhuhu

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

kak, saya direct feeding...lapa yg amat dah ni. lesu dah badan rasanya,,,

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

bes bes..semalam pon sy dpt dlm 13 oz..alhamdulillah..

cik_ah82 said...

wuuaaa..banyak nya hasil kak mieja..
org pun kata je nak pam, tp mata ni hai, ngantuk sesangat!kul 430 nk bangun sahor baru pam..tupun sebelah..
kak mieja, kak mieja pam kul 9pm n 11pm kan, 2 jam tu susu akan banyak ke..adib skang dok banyak minum direct je malam, so kalo nk pam org rasa B mcm kempis je..huhuhu

Hazu~ said...

kak mieja, saya pun jadual pam tak berapa betul masa first day puasa semalam...

Nieza Ishak said...

adeyy mieja,

aku nyer semangat dah layuuuuuuuuuuu ....

aanie said...

salam perkenalan....
akak,byknya dpt susu masa puasa...sy x sekuat akak...sy perah skali je masa siang sb takut x larat....akak mkn apa ye utk tmbh susu n kekalkan tenaga?