menyiapkan telor pindang
Bermula dari semalam bussy membuat telor pindang
untuk 'goodies bag' kenduri anak buah di Kedah hujung minggu nanti
merebus dalam 250 biji
1st sebelum merebus, kena cuci dahulu.
siap semua rempah ratus
1st batch siap merebus &siap angkat. Belum sempat nak lap lagi...terus masuk dalam bekas
geram dengan si Dayang, dia main kuis-kuis telor yang atas tu habis pecah...dah rugi beberapa biji
geram dengan si Dayang, dia main kuis-kuis telor yang atas tu habis pecah...dah rugi beberapa biji
ce ajar resepi cane nk wat telur pindang tu..
ReplyDeleteKalau kami di JB ni Miza memang sinonom sgt telur pindang ni. Asal ada kenduri aje mesti ada telur pindang...
ReplyDeletebanyaknya telor pindang..sedap tu..xpernah buat lagi.
ReplyDeleteLamanya tak makan telur pindang ni.
ReplyDeleteSedapa tapi cara nak sediakan tu macam remeh ja
sedapnya telur pindang....minta 3 biji :-))
ReplyDeletekali pertama kak ana tahu prosesnya mieja, tapi suka gak makan telur pindang ni, rasa herba kan :)
ReplyDeletebanyaknya telur pindang sampai 250 biji sis..
ReplyDelete