minggu ni minggu sangat bussy, maka saya buat keputusan memasak telor pindang di kampung
dekat kampung lebih banyak bahan-bahannya, daun-daun herba boleh dipetik sekeliling rumah aja
compare dekat sini kena ke kebun wakaf untuk mendapatkan bahan-bahannya
banyak khasiatnya telur pindang ini
walaupun ada setengahnya tak suka baunya yg dikatakan busuk
tapi anak-anak suka sangat makan kecuali allysha.
telur dibasuh bersih dahulu sebelum diisi dalam periuk.
tabur kulit bawang dan herba-herba lain sebelum di rebus
100biji tempahan
selebihnya kita makan sefamili
siap packing dan hantar kepada yg menempah.
ada yg x suka..JM suka sgt samapi di hirup2 kuah nya tu
ReplyDeletesedapnya telur pindang...berapa sebiji jual nie...
ReplyDeletewahhh...gigih kak mieja kita ambil tempahan telur pindang ni. Yes johorian mmg terkenal dgn telur pindang.
ReplyDeletesaya suka saya suka
ReplyDeleteAkakkkkkk,haza suke telor pindang... MasyaAllah sedapnye....
ReplyDeletetak minat telur pindang tapi suke tengok je..
ReplyDeleteSalam. Hee sudah lama saya tidak makan telur pindang.
ReplyDeleteOhhh buat bisnes telur pindang yer....bagusnyaaaa....
ReplyDeleteMasyaAllah my favourite nih!!! nakkkkk ...
ReplyDeleteApa sebenarnya rasa telur pindang ni ye? Sbb bau pun dah x lalu...
ReplyDeleteLama tak makan telur ni.
ReplyDeleteSifu please teach how how.
byknyeee kak, rasa dia mcm mna telur nie kak..
ReplyDeleteTELOR PINDANG MUSIM KENDURI KHWIN BNYAK DISEDIAKAN...
ReplyDeleteKak zai suka makan ni. Kalau ada kawan2 yang berasal dari Johor buat kenduri mesti ada telur pindang.
ReplyDeletemasa saya kak kawin mak buat telur ni.. 3 hari rebus.. memang sedap lemak2 kan kak.. tradisi org johor..
ReplyDeleteHehehehehe..johor wajib telo pindang ni. MIL pun tiap kali ada majlis kenduri khwin wajib buat telo pindang..
ReplyDeletesaya tak pernah cuba telur pindang..org kata rasanya herba2 gitu...suami siap kate busuk lagi..teringin nak cuba!! ^_^
ReplyDeletesalam... macam mana nak tempah ya
ReplyDelete