August 8, 2018

Takeshita Street, Tokyo

bila dah sampai Tokyo, mestilah nak cari tempat santai-santai
untuk mencari macam-macam souvenirs
salah satu tempat adalah dekat Takeshita Street
dekat sini ada macam-macam jenis kedai
Preloved butik juga ada dekat sekitar sini
tapi tak banyak pilihan di mata saya
sapa yang suka Baby G, G-shock boleh jugak ronda-ronda sini

squisy pon banyak, boleh rambang mata si balqish
mcm-mcm jenis squisy dia beli
excited sangat

walau apapun yang penting kena pandai survey harga
Biskut kapal paling murah ada jual dekat area sini jugak
compare dekat tempat lain harga mahal sedikit

tapi ada had pembelian utk seorang
kami ada 5 orang, maka kami borong ikut had yg dah ditetapkan
setiap kali ke sini, kami akan borong biskut kapal
penuh luggage dengan biskut kapal utk souvenir kawan-kawan dan families

Inilah dia Takeshita Street
kami lepak beberapa kali dekat sini...jalan-jalan cari makan

cuaca sejuk masa ni...mcm nak hujan tapi redup
ada banyak lorong...mcm-mcm ada...

2nd street....branded items & preloved

ada beberapa orang yang suggest kalau nak cari branded items boleh dtg dekat sini
tapi bagi saya, 2nd street tak banyak choices...

 dari siang sampai ke malam kami dekat sini
khas survey souvenirs dan lain-lain

 kanak-kanak excited dengan gula-gula kapas

mari kita naik atas - kedai dekat tingkat 1

macam-macam kaler, eiiiii rambang mata

balqish pilih apa tu? Favorite dia tu...

perut dah lapar, jom kita makan
hari dah hampir maghrib...masa ni dlm pukul 5ptg

restoran yang kami suka datang sepanjang dekat sini, sedap dan rekemen sangat kepada yang nak mencuba bila datang dekat Takeshita, nama restoran lupa dah....:)

nampak tak baju ali warna lain....& allysha tudung pon warna lain dari yang atas
photos kami datang hari yang berbeza -beza :)

sementara tunggu makanan sampai.. mari  kita berwefie dulu
ramai orang datang ke restoran ini, memang sentiasa kena tunggu turn tiap kali nk makan dekat sini

balqish jumpa squisy dia...haaa rambanglah mata dia nk pilih...:)

TOKYO Edition - coca-cola

biskut kapal yang di bising-bisingkan....murah dekat Takashita Street
so kami memang borong banyak, tiap kali dtg sini tiap kali tulah memborong
 
budak dua ni dah kesejukan....jalan lagi...jalan lagi
mama carik doreamon tak jumpa lagi...hehehehhehe
 tunggu allysha shopping
aunty bawa rabbit jalan-jalan....berhenti tengok rabbit pulak
lepak dekat area Mc D sebelum balik, cuaca semakin sejuk
jom kita balik, hari dah lewat malam 
masa untuk pulang, nak kena naik train
  suasana malam dekat Takeshita Street

 walaupun siang pendek, tapi waktu malam memang tetap ramai orang berjalan

nak balik, naik train





No comments: