July 21, 2015

Aidilfitri 2015

Beraya di Kedah untuk tahun ini
seawal pagi mereka bertiga dah kena bangun untuk solat hari raya
selepas solat raya, ada tazkirah dari pak imam
selepas tu menjenguk pusara ayahanda yang telah lama kembali kepada penciptanya

menjenguk pusara wan
balik dari solat hari raya, makan bersama..terlupa pulak nak ambik gambar...
kat sini sentiasa buat keje kalot-kalot...
last minit cari baju kuning untuk allysha dan balqish. 
sebelum ni macam-macam color yang mereka pilih ikut pilihan masing-masing
dengan tok tom
budak kecik ni dah buat perangai sebab dia kata boring raya dekat kedah, nak balik rumah nenek johor
dia sudah mogok duduk dalam meja
selepas solat jumaat kena berjalan, kalau tidak balqish bising 
kerumah maklong
anak cucu tok tom semua lambat sampai, petang nanti baru sampai dekat sini

 dekat rumah mak long




13 comments:

paridah said...

salam idilfitri amiiza n famili maaf zahir batin ..jauh beraya dari selatan ke utara tu..

Kakcik Nur said...

Hanya pada hari raya pertama kakcik sekeluarga menziarahi sepupu2 terdekat. Kemudiannya hari-hari berjalan seperti biasa sahaja...

nuyui a.k.a miss YUI said...

cntik warna tema kak.. comel2 ank akak =)

suhailah hamid said...

sue pun beraya di kedah juga kak mija, sungai petani

Zaitun said...

Selamat hari raya buat amiiza sekeluarga.
Budak2 biasalah dia ada tempat yang dia lebih suka.

Maria Firdz said...

Alahai., macam2 gaya.. hehe..

Selamat hari raya.
Maaf zahir dan batin.

LZ - The Blog Owner said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri Amiizaa..

Ceria warna tema baju raya Amiizaa.. Seronok tengok..

wanie yahaya said...

slmt hari raya, maaf zahir batin...budak2 kalau merajuk mcm tu la..kekadang kelakar tgk perangai dorang..

kakyon said...

Selamat hari raya..

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui sggh jumaat ya kak.

insan marhaen said...

Seronok nya raya di zaman anak anak masih kecil.

Tahun ini first time saya beraya di hospital. Tak tahu macam mana anak anak urus Raya di rumah tanpa saya...

adianiez AIDA said...

wah... kuning tema nyer ekk...
meriah !

LYAfrina said...

wah...theme mustard gittu..
cantik pic kat lalang2 tu...kena dgn latar n baju..

salama aidilfitri kak..
maaf zahir n batin