February 9, 2015

Ali Iqbal@ Buku Nota SKCJ

Tahun 2015, buku nota untuk sekolah ali iqbal dah berubah
kalau dulu buku nota mereka sama warna (coklat)
dan ada nombor sahaja untuk membezakan setiap subjek
tetapi tahun ini dah berubah, buku nota sudah berwarna warni  dan nombor masih dikekalkan
bagus jugak, kanak-kanak kecil ni senang nak cam warna buku nota untuk setiap subjek.


Warna mengikut subjek seperti dekat bawah:

Hijau: Pendidikan Islam/ Bahasa Arab
Pink : Matematik
Kuning: buku garis 5 (untuk melatih tulisan lebih kemas dan teratur)
Biru:  BM & BI


12 comments:

suhailah hamid said...

Wah, buku warna warni. Moga bersemangat untuk study ^^

Umie Sapidah said...

best gak buku berwarna ni senang nak cam subjek.. kalau warna coklat jer mcm sama jer...hehhe

Nooriah Abdullah said...

assalamualiakum amiza, best jugak kan warna warni buku tu supaya senang diaroang nak ingat, boleh di praktis dibrunei jugak ni

Kayu Manis said...

senang sikit ye... bijak

paridah said...

MUDAH UNTUK KANAK2 MENENTUKAN SUBJECT MELALUI WARNA BUKU SAJA...BAGUS TU.

Fyda Adim said...

senangkan kalau buku ikut warna cenggitu...cantik pun iye jugak..:D

Bunda a.k.a KN said...

Bagus jugak tu...warna warni memainkan peranan dan memudahkan.

Fiza Rahman said...

Bestnya kalau dapat buku macam ni. Kalerful & senang sket.

hainom OKje said...

Betul jugak tu....cikgu pun senang ! Kalau hilang nak cari pun senang

TukangKebun said...

Bagus camnikan lain-lain warna mudah.

adianiez AIDA said...

wow! first time tgk gini.
kami di sini masih old school.
warna coklat semua nyer...

LYAfrina said...

ooo..warna buku ikut subjek..bgus jugak mcm ni..