January 22, 2015

Bekalan Ke Sekolah Minggu Ini

Diari bekalan ke sekolah untuk minggu ini
hari ni dah khamis, lega rasanya
esok dah jumaat, sabtu ahad boleh cuti yeahhhh...
tapi bussy jugak dengan macam-macam aktiviti hujung minggu ni

untuk minggu ini, buat bekalan mereka yang paling simple sekali
allysha dekat sekolah bila waktu rehat, kantin sangat penuh sampai tak boleh nak duduk
so, dia akan makan sambil berjalan atau berdiri
kalau dia ke koperasi sekolah, dia akan makan sambil berjalan bersama rakan-rakannya
jadi di atas permintaan allysha mama buat bekalan paling simple
tak ada makanan berat seperti nasi goreng, tak ada nasi lemak, beehoon dan lain-lain

Untuk minggu ini, bekalan mereka adalah:

Isnin - Drumet
Selasa - Nugget (Cheese)
Rabu - Roti Bakar (Cheese)
Khamis - roti sardin (roll)
Jumaat - samosa

Minggu depan, menu apa pulak ya
heheheheh jenuh nak fikir, nak pusing-pusing semula menu mereka ni.


portion allysha memang bawak lebih, share dengan kawan-kawan.



16 comments:

irra yyan said...

Rajin mama masak...irrayyan.com

TukangKebun said...

Finger Food makanan kegemaran budak sekarang mudah nak makan.

hainom OKje said...

Rajinnya mama.....bangun pukul bape tu awak Amiza nak sediakan bekalan anak anak....
Okje ni nk buat sarapan esok pun dah pening tau ....lagikan menu bekalan...huhu

sumysya said...

simple tp sedap smua...kite wat Roti Sosej paling senang...

Najib Ariyan said...

Salam....

bagus nya mak mak yg buat list nak buat apa apa... lagi bagus letak dalam blog tu... kalau terlupa atau mengulang minggu ke minggu depan tu boleh belek balik entry lama kan?? nice job

suhailah hamid said...

Air tangan seorang mak ada berkatnya. Smg anak terang hati belajar di sekolah ^^

anajingga said...

Ok Mieja, mulai petang nanti sambung fikir menu balik ye hehe :) you are a very good mom... :)

Kakzakie said...

Kalau kakak ni Mieza tak sudah pusing-pusing roti. Jadi sandwich, jadi gulung dgn sosej, tepek dgn telur & cheesdale, letak daging burger janji kenyang... Kalau rajin baru kakak goreng mee/beehon/kweeteow.

Anak perempuan memang suka bawa bekal kan..

Wardah Aneesa said...

Dah lama pulak tak bawak bekal macam kecil-kecil dulu.. teringat zaman kecik2 ;)

εïзmummyHazaεïз said...

Bestnye k.mieja kan.. Puas hati mak2 yg sediakan bekalan walau mak bz keje

Zaitun said...

Kak zai suka tengok ibu2 yang menyediakan makanan untuk anak2 ke sekolah. Selain kebersihannya terjamin makanan yang dimasak air tangan ibu lebih berkat.

Akif Imtiyaz said...

Wahh sedapnyer Mama Myja masak utk anak2 bawak bekal ..Ok la tu TERBAIK la Mama Myja..Lya follow sini ya ..Tq sudi follow Lya

Usu said...

salam..sis mieja..usu dh follow.tq follow usu

Nao Mei said...

Adeh..hihi...tengok je cik akak.tersembur air liurm.kiki

Farra AM said...

Alhamdulilah.. anak2 mmg suka kan kalau kita bawakkan bekal. saya so far menu bekal, nasi goreng, cekodok pisang, jemput2 bawang, pisang goreng, mihun goreng, roti..

sardin roll lom pernah lagik.. nanti nak lah buat gak.. :-)

fazian batrisyia said...

hari ni bento - bihun goring udang