November 25, 2014

Perlawanan@ Ali & Bola Sepak

Hari Ahad 23/11/2014, ali iqbal ada perlawanan bola sepak
di Kelab Aman, Ampang,KL

kategori terbahagi kepada dua:
  1. kanak-kanak bawah 7 tahun (perlawanan sebanyak 2 kali)
  2. kanak-kanak 8 tahun - 12 tahun (perlawanan sebanyak 4 kali)

 Padang Kelab Aman, Ampang KL. Tempat papa bermain kriket bila ada tournament

para organiser 
papa adalah pendorong kuat untuk ali, 
maka hargailah segala pengorbanan yang papa telah lakukan untuk awak.

 panaskan badan dulu - ali berjersi nombor 8, coach pilih ali untuk jadi striker

team umur 8 tahun dan keatas.

suasana kanak-kanak disini...penyertaan majoriti dari international school 

team anak-anak jepun...team ni kuat jugak...

team bawah 7 tahun

berlatih lagi

games akan bermula....bukan mudah untuk mengilap 'batu biasa' untuk di jadikan 'permata'
papa adalah orang yang sentiasa bersama ali, ketika waktu latihan dan semasa perlawanan, 
sanggup tunggu bila ali ada latihan (setiap sabtu & ahad)....semua ini untuk memantau cara permainan ali dan mencari kelemahan ali,  maka hargailah masa yang papa luangkan untuk ali ini...

Para Pengadil

acara bermula

1-1

Coach letakkan ali sebagai striker
perlawanan menentang anak-anak jepun dan malayu (perempuan dan lelaki)...
sangat hebat budak-budak baju biru tu....yg perempuannya sangat bertenaga...

1-2 (anak-anak perempuan jepun & ali tengah kejar bola depan )

1-1
 
 team baju pink (perempuan) sangat hebat....bawah 7 tahun

 Mereka juga dari international school..
 umur bawah  7 tahun mereka dah menang  pink-merah-oren
ok, nak balik sebab ali & the gangs tak dapat masuk final..
dah lewat jugak, jam sudah hampir 2.00 petang


sebelum balik, possing dulu...





15 comments:

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

assalam...mari ler singgah blog bsb..pasal n3 kelab bola.

fazianbatrisyia said...

takpe lentur buluh dr rebungnya. siapa tahu nanti ali jadi pemain yg hebat wakili negara

aizamia3 said...

Walaupun tak berjaya ke final tapi dapat menimba pengalaman dan menambah pengetahuan.. ;)

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Pendedahan awal dalam bidang sukan camni boleh menjamin adanya pelapis masa depan :)

❤Kamsiah❤ said...

tak menang pun tak apa..yg penting pendedahan awal yg diterima adik2..

nurbijen said...

Pengalaman tu yang berharga walau tak dapat ke final... Cuba lagi di masa akan datang :)
Hensem Ali dgn jersi bola dia :)

kakyon said...

pelapis pemain akan datang..

Lyana@Mely said...

waaa bestnya main bola.. suami i pun tadi siang cakap nanti aidil ngana li dah besar sikit dia nak ajar main bola.. nak masukkan masukkan sekolah sukan..haha.. tinggi angan2...

goodluck ali..!

Kayu Manis said...

in shaa Allah
ali boleh, doa ibu tiada hijab.
asah bkt dr kecil moga juara satu hri nti...

TukangKebun said...

Bestnya sangat international.
Tak menyempat lagi nak masukkan si Ilhan kelab bola yang ada dianjurkan masa pagi hujung minggu.

babYpose said...

comel-comel semua, foto-fotio menarik terang dengan sunlight, best dapat proper game maccam ni..budak nampak professional :)

nur danisha said...

follow n join dr segmen berkenalan

LYAfrina said...

bagusnya kecik2 dah aktif..
xpela x masuk final pom.. blh cuba lg akan datang

Zaitun said...

Berusaha lebih lagi satu hari nanti mesti berjaya.

Fiza Rahman said...

Tak per ali. Nanti cuba lagi. Mana tau nanti dah besar jadi football malaysia ☺