October 27, 2014

Hari Bussy!

sabtu, ahad,  isnin ...hari bussy
dtg opis rasa macam monday blues, tapi dah sampai opis jangan harap nak blues
tetiba jadi bussy.....uhukkkk

belum sempat nak intai blog kengkawan.....
tak sabar nak baca kisah weekend kengkawan bloggers....tunggu..


gambar kebizian saya sabtu & ahad
Ini produk organik yg saya buat. Organik bermaksud bahan-bahannya tiada campuran bahan kimia dan ianya dari tumbuh-tumbuhan. Menyiapkan stok yang dah kehabisan....kalau dekat oversea rata-ratanya mereka pandai buat sendiri dan pakai sendiri....kalau dekat Malaysia, kilang sahaja yg femes buat brg-brg ini. Saya buat tak banyak, khas utk pakai sendiri dan untuk regular customer sahaja.

hari ahad, tugasan saya adalah mempacking pulak.....semua buat sendiri...mengunting, menjadikan kotak, membungkus......macam indah sahaja bunyinya....tapi kalau hari-hari ....mou pekerja pon tak sanggup nak buat semua ini....sebab mengunakan tenaga 4 kerat....bikin buhsan jugak...hikssssss.....

kalau kilang nampaklah cantik pakagingnya kan....tapi sebab homemade 'biasa-biasa aja'

air lemon tanpa gula....air untuk hari ini...:)
harapnya cik babat jangan datang dekat saya.....hehehhehe....

8 comments:

εïзmummyHazaεïз said...

Bz nye k.mieja.. Meh amik haza jadi tukang packing.. :) Haza dah lama nak tanye pasal sabun organik tu.. ingat nak purchase. InshaAllah nnt haza wa ye

Kakzakie said...

Mata kakak tengok hasil packaging walau tak guna mesin tetap cantik setanding yg dimanufactured dari factory. OK sangat tu... kena puji. Malu nak puji biar kakak yg puji - tapi ikhlas tau ni:)

Lemon memang sedap dinikmati dan hasilnya cantik kan..

nini said...

air lemon sedapppp hihi

Kakak Norihan said...

bgusnya..esok2 boleh buka kilang...

Cuti Famili said...

wah.. bestnye kosmetik buatan sendiri.. dijamin sendiri selesa pakai ek..

Amanda Suria said...

Wah...best ni...sesuatu yg akak x tau ni...pandai rupanya buat kosmetik erk...meh la share...mn tau boleh jadi pendapatan..

hainom OKje said...

Wah hebatnya awak......
Buat sendiri yer..... rezeki tu ada dimana mana kan cuma kena rajin jer.... Ohhhh patutlah my friend blogger jugak duk kat Berlin dia pun buat losyen sendiri..
Tengok detox tu nak buat jugaklah hari ni stok okje pun dah habis ni

LYAfrina said...

serius ?? awk buat sndiri..
nnti share la prduk2 awak n kegunaannya..mnatau.. blh order jugak