September 17, 2014

iPad 2 @ Jatuh dan Pecah

Hari isnin petang, allysha telefon mama, menjerit-jerit cakap i-pad 2 jatuh dan pecah
terkejut sekejap, tapi hati terus berkata sabar.....cepat-cepat fikiran juga berkata...sabar...sabar...
malas mama nak bising-bising, kedengaran suara mama yg agak slow didalam telefon
allysha sedikit terkejut dan kendur, terus suaranya slow down sedikit
agaknya...eh kenapa mama tak marah....hehhehehhe mama memang tak marah
sebab ipad tu dah lama bersama kita, beli masa tengah hot
masa apple baru keluarkan dulu awal-awal dulu
sebelum nie dah banyak kali jugak jatuh terhempas, dah kemek tepi, terpijak pon ada tapi ipad tu tetap elok dan tak rosak

maka pada fikiran mama, memang elok sangatlah pon ipad tu jahanam
bila jahanam tak payah beli baru....biarkan mereka rasa situasi bila tak boleh tgk cartoon/games
sebab mereka - ali dan aqish suka betul bergaduh & berebut
kalau ipad tu boleh bercakap, rasanya ipad tu pon menangis stress di kerjakan oleh budak dua nie
tak cukup ipad, iphone pon boleh jadi gaduh
iphone 4 yg dah tak guna tu pandai pulak mereka tak mou
iphone mama memang dia org tak boleh sentuh sebab tak ada games
so, mangsanya adalah iphone papa

sms papa, beritahu ipad dah pecah
papa kata, nak beli baru tak....mama terus balas...tak perlu beli baru


balik rumah terus tengok ipad tu pecah mcmana?
rupanya sikit aja....
mama dok bayangkan ipad tu pecah seribu
masih boleh berkhidmat dekat 2 tuan kecik tu....

sikit jerk kan...tapi tetap terkesan pecahnya....

10 comments:

Ayu Jafri said...

hiihi...budak2 zaman skrg..mmg gadget jelah jd toys plg best,huhu.sama la ngan anak sy tu..huhu.salam kenal juga,sy follow sini ye

Fyda Adim said...

hai kak mieza...
lama tak tinggal jejak..ipad sy pun pecah ammar jatuhkan...huhuhu.terus simpan tak bagi lagi.

-iLLa- said...

semalam ipad adinda pun jatuh ...tapi yg pecahnya screen protector..huhhh nasib baik kak.....

-iLLa- said...

semalam ipad adinda pun jatuh ...tapi yg pecahnya screen protector..huhhh nasib baik kak.....

εïзmummyHazaεïз said...

boleh baiki lagi tu k.mieja.. hehe budak2 sekarang xboleh takde ipad, tab, note. silap hari bulan hpon mak ayah pon boleh macam anak2 haza

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Salam kenal.. sama la dgn farah..hari tue anak farah campak note kat tangga..terus crack seribu screen tue. tapi nasib baik still boleh guna lagi..guna jer dulu.. nak repair screen pun bukan murah..huhuhu..

Sha Purple said...

Waaa sayangnya...retak seribu...

Salam kenan kak mieja =)

Liza Razak said...

nasib baik masih boleh digunakan..tak payah pening-pening nak kena beli baru :)

NUR AMIRAH said...

salam perkenalana kak..sya mira..kalau berminat nak oder baju blg wassap mira yea..atau add frenz mira di fb..tq kak

tenku butang said...

alahai.. udah retak.. tapi leh guna lagi yea.. panjang umo ipad tu yea.. heee