October 28, 2011

Balqish & Susu Formula

Konon-konon bila balqish genap 2thn 5bulan nak bagi minum FM
nak stop mengepam
tapi belum stop mengepam lagi
belum sampai hati lagi
sebab kesian bila pikir nanti dekat nesery tak ada bekalan
rutin mengepam masih sama setiap hari

dapat sample susu anmum
punyalah excited nak minum masuk dalam botol

baring sama-sama dgn abang ali sambil tengok tom & jerry




sekali dah minum
aqish tak minum pun....dia simpan dalam mulut jerk susu tu



Bawak dekat nesery
langsung tak berusik susu tu

nampaknya mama tak berjaya lagi
nenen jugak menjadi pujaan hatinya :)

9 comments:

umialya said...

agaknya susu ibu juga yang lazat

mama shifa said...

cayalah kak mieja masih ngepam lagi
terharu rasa bila anak cuma mau susu ibunya

shifa pulak tak nak ebm..nak direct jer

MaMa aDaMaQiL said...

susu akk byk byk xpe la...tulun nat k.mija...2ari lps nat pump lgsg xnk kuar...ni dh 2ari nat xpump..just bg df je..cik b pn rase lembik je..

εïз mummyHaza εïз said...

hikhikhik balqish2... kmieja... bby elan pun xmau langsung fm, za try kasi sbb dah start kurang+++ susu.. 1hari pam pun setakat 2oz jek dpt.. sedih... ape nak makan ni kmieja...

Yaati Nor said...

sian mama dan aqish..ibu zahra nie dah tak larat nak directkan zahra..nak cari adik utk zahra..

nur said...

sama perangai mcm danish... bukan nak minum FM, tapi dia cuma gigit puting jer :)

So Shy Lady said...

btul mieja mmng susah sgt nak bcerai susu klau kita t.cmpur sdari baby lg.

ank akk smpai umo 3+ still bf, bdn skrng kurus coz lngsung t.nak susu formula.

skrg akk bli susu kotak for kid. simpan dlm fridge, ok pulak mnum

Ummi Ummair said...

akak, ummair pun saya dh bagi dia susu formula sbb susu bdn dh mula kering. alhamdulillah dia minum walaupun tak banyak, tp tak nak dlm botol, nk dlm cawan je.
tp mlm2 still nyusu lg..

azura samsuddin said...

ain apun cmtu jugak kak mieja mula2 tp zura bg jugak, lama2 tu die minum jugak x byk sket pun jadilah he3