March 28, 2011

Letdown@ 2 Kali

Adik kecik,

Sebagai kenangan
Setelah balqish 22bulan


Mama dapat 2kali letdown sessi ptg.
lama tak dapat 2kali letdown utk satu sessi
syukur :):)



susu semakin sedikit
sebab tiada rangsangan waktu malam
jangan tiru mama.....mama ada 2bulan jerk lagi
untuk balqish :):)

11 comments:

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

As salam,makna nyer nanti lepas nie kena minum susu lembu lerrr...

@e_da said...

tahniah kak..walaupun anak dah besor masih dapat hasilnya...

ajumohit said...

kak mieja, susu aju ni ade pasang surutnya, kebetulan aritu pump problem, pas tukar spare part, hasilnya kembali memberangsangkan..seronok kan?? hubby pon kata nk seribu daya, tak sangka masih susu badan sepenuhnya hingga kini...alhamdulillah...sekrg pon masih lagi let down 2 kali setiap kali pump, harap2 boleh jd mcm akak

Yaati Nor said...

bestnya..terlaksana sampai 2thn..nnt anak no 2 nak jadikan akak guru..

Amiizaa2001 said...

BSB: insyaalllah akak plan nak bagi dia FM, tgk pada cara pemakanan dia nanti :)

@e_da: sama-sama:):)

~SHiLA~ said...

bestnye kak..lg 2bln je lg :)

fiza said...

Bestnya kak, banyak lagi hasil even anak nak masuk 2 tahun.

Zaidah said...

klu mieja lagi dua bulan zai lagi 3 bulan lagi...masih lama lagi perjalanan kita kan...tapi harap agar mieja n semua ibu yang BF dapat laksanakan hak anak itu sehingga yang sepatutnyer...amin

Ummi Ummair said...

akak saya pn biasanya dpt 2 kali let down stp kali pam.kecuali time seminggu sbl period, ms susu tgh drop dptlah skali let down.

Elin said...

hi kak...follow u..sumber inspirasi menyusu bb ni...rajin bc blog akak... :)

mama shifa said...

k.mieja apa maksud tiada rangsangan waktu malam?? adik kecik tak nenen ker k.mieja tak pump mlm? sy mmg xpernah pam mlm2. cuma bgn tido terus pam dgn tak basuh muka etc :)