January 5, 2011

Shopping & Relax bersama Family

Agenda hari Ahad plak, pergi shopping. Plan nak bawak atuk & nenek pergi Geylang, tapi masa tak mengizinkan, plan jugak nak bawak acu pergi Merlion Park, pon tak sempat jugak.....kat Mustafa Centre jerk dah dkt berjam-jam, pukul 1.30ptg baru keluar dari Mustafa.

 Ali dapat boot baru....


Pergi Lunch kat cafe Raffles Hospital. Lepas tu pergi solat kat masjid yg berdekatan.



Lepas solat zohor, janji dgn auntie er, kita jumpa kat Robinson, Ochard Road. Nak beli barang sikit. Lepas habis shopping, lepak kat starbuck.

 Dapat present dari uncle jerrry+auntie er.....sukalah ali+allysha..tq auntie/uncle :)



Balik rumah nyai+nyaie, baru terasa kepenatan. Malamnya kita dinner kat rumah auntie er.....malam tu Malaysia vs Indon...

 kat rumah auntie er/uncle jerry plak..

semua tengah khusyuk tgk bola...

Kegembiraaan :) = 3-0
Balik Muar, Isnin tengahari, jem tahap gaban gak....

6 comments:

EKIN said...

owh.. mustapa center.. last month hubs ekin gi s'pore ade kije.. then bis kije dia gi mustapa center juge.. beli perfume byk2!! ekekeke.. sbb sgt murah.. ;p teringin nak gi sane.. hope one day ekin smpai juge ke s'pore.. hihihi

Mieja@Amiizaa2001 said...

EKIN:

Mustafa dah jadik tempat peberet akak:), kalaou dulu kat langkawi tu ada satu kedai peberet akak, murah.

Mustafa brg memang murah sangat...perfumenya, correllenya, pinggannya, visionnya, pyrexnya...mesti borong serba sikit.

Kalau ekin kesingapore mesti singgah mustafa, open 24hrs. Ramai india tuu paling tak tahan, baunya ...hikhikhik nak aman, pergi 3-4pg:)

Sue said...

Kak, nak tanya la camner akak handle susu ke nursery... cos tgk tiap2 bulan mesti akak dah sedia EBM2 bulan2 tertentu... akak bagi semua Frozen ke? or ader yg fresh? mcm saya, hantar 2 botol Frozen 2 botol fresh...

Mieja@Amiizaa2001 said...

SUE:

Selepas umurnya setahun kak mieja tak bekalkan ebm fresh kat balqish sebabnya:

1). Akak kena kejar/habiskan ebm stok yg expirednya sebulan sebelum cthnya stok bulan Aug2010, expire bulan feb 2011. Jdk untuk mengejar ebm dari expire, akak tk bekalkan fresh kat nesery. 20oz bekalan dari simpanan ebm beku Augt2010.

2). Bila akak tak bekalkan fresh kat nesery, akak makesure balqish dapat susu yg fresh sepanjang perjalanan pergi nesery, dia akan menyusu. So, bg akak dia dapat cukup fresh sebelum kenesery ditambah waktu subuh dan spjg mlm yg dia bangun menyusu :)

3). Sebelum ini(pengalaman anak yg sblmnya) akak memang menten fresh sbg bekalan, beku juga sbg bekalan, tp akak tak boleh nak catchup ...maka ebm beku yg disimpan byk yg expire, dah jdk satu kerugian plak.....sayang susu dibuang begitu sahaja sbb expired.


Tapi kalaou sue boleh mentenkan 2fresh,2ebm beku, teruskan sahaja...sebb awak blh mentenkannya :)

Sue said...

Oh... sebab tu la akak bagi yg frozen kan... cos syg expired... tp mmg betul pun... tgk gambar2 susu yang expired akak buang tu rasa sedih jer... cos sometimes kalo merudum, nak dpt stgh botol pun payah... so biler tgk berbotol2 terbuang rasa nak menangis jerk...

Mcm saya, EBM yang ader, paling awal bulan 9... so lambat lagi nak expired... so boleh la saya teruskan yg saya wat skrg ni kan kak...

sekarang pun sekadar replace EBM jer... tak dapat nak tambah... kdg2 terluak... bb minum 20 oz... tp saya dpt pam hari2 15-20 oz jer...

akak ader wat catatan kan... setakat ni total ebm akak baper oz yer.. saya ader dlm lebih kurang 700oz... mudah2an saya dapat BF anak saya mcm akak... Amin...

tgk body akak menten jer... org kata menyusu anak leh kurus... tp saya menyusu anak, bdn makin naik... huhuhu... akak ader petua tak nak menten... heheh

btw, tq so much akak jwb soalan saya dgn panjang lebar...

Sue said...

waduhhhh k.mieja, asal tgk gmbr k.mieja mesti rasa sentappp!! anak da 3 tapi badan ngalahkan anak dara wo0o0o.. jelesnye..jelesnye..

kedai mustafa tu bukak 24hrs?? best la gitu. ermm plan nk g gak spore satu hari nnt dgn family. dulu pegi dgn kwn kerja, so agak formal.. pinggan mangkuk situ lagi murah dr lgkawi ke kak?