January 11, 2011

Baby Dani Meninggal Di Nesery :(

Baru dapat berita anak kazen mama, meninggal di nesery petang tadi.
Sedih tak terucap dengan kata-kata...:(

Al-fatihah buat baby Dani.
Takziah buat Amir Farish & Jihan.

Gambar ambik dari FB my kazen: anis

48 comments:

Chor Ayu said...

kak mijaaa....comelnye bb itu..meninggal kenapa kak? sedihnya ya allah.....

Mieja@Amiizaa2001 said...

AYU: meninggal sebab lemas tertiarap..:(

ciK mOt ©™ said...

salam.....al fatihah...ya Allah lemas tertiarap???kesalahan pengasuh kah???baper umur dia ni kak???

juelee said...

al fatihah.. ya allah, nape gini? cuai betollah..

εïз mummyHaza εïз said...

ya Allah... kesian nye bby tu kmieja... harap2 maknye sabar, tabah... al-Fatihah utk nye...

-iLLa- said...

semangatnya baby neh..comelnyaa baby neh..adoi kakkk..umo bp bb neh??
takziah utk ayah n bonda dia..

sumimie said...

ya Allah berderau jantungku
satu lagi kes pengasuh lalai
kak mieja macam mana ni, risaunya

aanie said...

Innalillah...
Ya Allah, bahaya gak baby tido meniarap ni...
Harap parents baby ni banyak2 bersabar...

jasayu1 said...

ya allah.....al-fatihah untuk baby... dan takziah untuk keluarganya... sedihnyer...

jasayu1 said...

ya allah.....al-fatihah untuk baby... dan takziah untuk keluarganya... sedihnyer...

Lyana said...

innalillah....Ya Allah.. takotnye..meninggal sebab lemas tertiarap...?

al-fatihah...

aida said...

astagfirullah, moga kuat saudara akak tu..

insya Allah dani akan menjadi benteng api neraka untuk ibu ayahnya.. bersih dari dosa anak kecil ni

fazian.batrisyia said...

Sekejapnya tuhan pinjamkan kpd ayah & ibunya...moga tabah hadapi ujian ini. Kemalangan kat mana2 pun boleh berlaku...kita yg dewasa ni kena lebih hati2 utk org sekeliling kita yg kita sayang...

Siti @ nurie said...

salam mieja...takziah..seramlah kisah2 cm ni...cm berat hati nak tinggalkan anak ngn org lain..tpai kene carik rezeki..cuma tawkl dan doa je bolh dipanjatkan...

Nieza Ishak said...

takziah mieja ...
adohaiii .....

Mieja@Amiizaa2001 said...

Salamss buat semua rakan-rakan,

Terima kasih diatas ucapan....

Post mortem kata bb dani meninggal sebab lemas tertiarap...usianya baru 2 bulan lebih....baru naik kerja mamanya...

Eemmmm tak toulah posisi tidornya masa kat nesery macammana sampai lemas macam tu...pengasuh tak dtg check selang beberapa minit/jam.... :(

Ina Hashim said...

ya Allah...tak sukaaaaa dgr berita2 camnih..huwaaa
baby tu dah brp bulan?meninggal sbb apa?isk..akak baru plan nak antar anak2 kat nursery bila maid dh abih kontrak bulan depan :(

adha said...

alahai......... sedihnya... sudah takdir Tuhan bg pinjam sekejap aje..

al-Fatihah untuk baby dan takziah untuk kuarga.. :(

Rozy said...

moga parents baby dani tabah..
kalau anak sulong lg laa..
mesti tido meniarapla ni..
kat nursery ramai baby.
tp nakwat camna kan k mieja, dah kita nak keja redha ja anak2 tinggal kat org.

Mama_Fatin said...

takziah utk family baby dani.. ni yg masuk sorat kabor tu ke?

Mieja@Amiizaa2001 said...

KAK INA: baby baru lepas pantang...lemas sebab tertiarap....rasanya sebb tidor tertonggeng kot, pengasuh tak check. Baru 2 bulan, baby pon tak pandai lagi nak angkat kepala pusing-pusingkan....

ROZY: anak no.2 nie...

ADHA/DELL:itulah sekejap jerklah allah bg pinjam 2bulan jerk.....kesiann mak ayahnya...mesti trauma....

Nadra Farissa said...

al-fatihah utk baby dani.. semoga mama dan papa nya sekeluarga tabah menghadapi dugaan ni...

Mieja@Amiizaa2001 said...

MAMAFATIN: dah masuk paper yerk? kmieja tak baca lagi paper hari nie....

FARRAH: tq...hhuuhuuhuhu masih terkejut & terkilan dgn nesery tu....

Azrina said...

Innalillah....semoga ibubapa ini tabah. Sampaikan salam takziah saya ye...

cik puan akish said...

astaghfirullahazim!!!!

tak suke la...nape nursery tuh careless amat....

apepon takziah utk family sis yah....

Hidayah said...

innalillah..semoga mak ayahnye bersabar...
kesian kat anak tggl kat nurseri,tp kita nak keja kan...

lia said...

sedey...

Al-Fatihah...

@e_da said...

allahuakhbar!!!! takutnya sy kak.... kesian sungguh ibu bapa budak ni...

nur said...

sekejap jer Allah pinjamkan baby ni utk keluarganya.... semoga keluarga baby ni tabah menghadapi ujian dari Nya...

al fatihah...

Delima said...

tak sampai ati nak tgk.... huhuhuhu

Sharinginfoz said...

really sorry to hear that

LYAfrina said...

AL FATIHAH....
SHT2 SEDIH :(

So Shy Lady said...

innalillah...t.suka la dgr crita2 bgini. tak buat apa2 tndakan ke?

apa2 pun baby dani pastinya pnghuni syurga, insyaAllah

azura samsuddin said...

takziah utk kelarga kazen kak mieja.. al-fatihah utk baby dani

chik star said...

salam..

alfatihah.
salam takziah.

fiza said...

Al-Fatihah.

Takziah buat parents dani. Comel baby nih.

wan nurul hezrina abd halim said...

umur barujer 2 bulan lebih.nampak semangat lagi..sayangnya kan kak??al fatihah n takziah pada keluarganya

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

astaghfirullhalazimmm.........

mengucap panjang saya kakkkkk

al-fatihah..

Mieja@Amiizaa2001 said...

Salams buat semua rakan-rakan,

tksh diatas ucapan :(
mungkin dah tersurat untuk baby comel itu sudah tiba masanya....huhuhuhu

IdaShah said...

al-fatihah
rasanya ada kuar citer dlm paper metro.saya tumpang sedih

Mieja@Amiizaa2001 said...

IDA: yer betul ada keluar paper metro/berita & utusan hari nie.

wafi said...

Salam alfatihah dari wafi sekeluarga. semoga keluarganya tabah menghadapi dugaan.

MyRule said...

Al fatihah buat arwah baby dani

And takziah buat parents arwah..

Rizziela said...

YA ALLAH...AL Fatihah...semoga orang tua Dani tabah menghadapi dugaan ini....terkesima sekejap

Mieja@Amiizaa2001 said...

Itulah kan...perkara yg tak sangka dari Allah SWT.

Akak pon tak ada kekuatan nak call mak ayahnya, cuma berbalas-balas sms jerk....bila nak cakap, air mata dah mengalir + kerongkong terasa tersekat-sekat...tak terucap dgn kata-kata :(

CaHaYa^KetEnaNGan said...

setiap yang hidup pasti akan mati..dan ingatlah setiap apa yang diberikan Allah itu hanya la pinjaman..bukan hak mutlak kita yang hanya sebagai khalifah di muka bumi..kepada family adik dani tabah menghadapi ujianNya..insyaAllah, Allah memberi yang terbaik untuk family adik dani..jangan sesekali rasa takut untuk hantar anak di nursery..kena la yakin kerana yang menjaga anak kita tu Allah dan pengasuh hanya sebagai pembantu je..

syikin said...

sedihnya... 2 bulan?
semoga ibu bapa arwah tabah, insyaAllah ada hikmah di sebaliknya...

Nurul Aznil said...

salam,

me rasa pengasuh letak arwah atas tilam lembut. baby tido niarap elok letak atas permukaan yang keras skit.

innallillah... moga Allah kuatkan hati mak ayah arwah. hilang anak mengejut macam ni yang paling susah...