December 9, 2010

Tertinggal Corong Pam

Ya ampunnnn....
terlupa pagi tadi nak masukkan corong dalam beg
tengok-tengok tadi masa nak mengepam
corong tak der daa
cari dlm plastik nasib ada satu spare
tapi
mana blh pam sebelah jerk
jadiknya terpikir mama nak buat macam nie...
untuk tutup udara



oooooohh nasib menjadi, ada suction yg kuat
kalaou tak buat mcm kat atas tu memang slow suctionnya
mcm tak berfungsi nak mengepam...

so hari nie cara mengepam mengikut giliran
hikhikhikhik

14 comments:

Siti @ nurie said...

masa nilah nak guna teknek marmet..hik hik..siti pernah sekali...sehari seblum tu, gi kelas teknik marmet...esoknyer gi opis leh tertinggal lak tube..aduh...nak smbung corong kt ne...dah gunakan teknik marmet...hik hikh ik

Siti @ nurie said...

masa nilah nak guna teknek marmet..hik hik..siti pernah sekali...sehari seblum tu, gi kelas teknik marmet...esoknyer gi opis leh tertinggal lak tube..aduh...nak smbung corong kt ne...dah gunakan teknik marmet...hik hikh ik

lydzar said...

kejadian2 tak disangka nk berlaku, so kita kena kretip pikir cara yg lain asalkan misi tetap tercapai..betul tak?

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

camne tu kak? takp ernah tgk pon cara ni uhuhuh

az rina a.k.a jaijina said...

kak mieja, rina time ngepam dulu bukan kate sheild tertinggal, dengan pam² sekali penah tertinggal..terpaksa balik amik..

eB@mamaAerish'n'Aed said...

;p

jom singgah amek awards >_<

Mieja@Amiizaa2001 said...

SITI
Ok gak teknik marmet tu..terror...akak tk pandai teknik tuh...:)

ROSE
Tube yg bersambung kecorong tu, akak kena tutupkan pakai jari utk elak udara msk memandangkan corong sebelah lagi tertinggal. Jadi utk elakkan udara masuk ke tube tu sebb tak ada corong, akak tutupkan pakai jari, disamping sebelah lagi mengepam mcm biasa.

Bermakna akak bukan double pam, tp buat single pam.

Paham tak? hikhikhik susah maou explain.

LYNDZAR: aaa;ahhh tulah...mula2 dah terpikir tak dapat pam, tp sebb ada satu jerk corong, maka akak buat single pumping + yg sebelah lagi akak tutup pakai jari utk elak udara masuk.

RINA
kalaou tertinggal lagi nangis...nak patah balik tak dak kete hari nie....huhhuhu

EB:
Nanti kak mieja ambik, tq2 :)

Yen said...

yen pun pernah tertinggal corong n tiub dia..tp pump bawa...ajak en suami patah balik umah amik dia xmo...lastly perah la guna tangan hehe...dah lama xguna tgn penat gak tp dari xde kan...dan EBM plak simpan dalam bottle tupperware sbb botol pun terlupa huhu..mmg nak nangis time tu

littlehumblelynn said...

nasib baik ada bwk sebelah tuh:)

ummioked said...

ummioked pernah alami, bukan satu, dua2 corong dan botol2 tinggal..so guna teknik marmet lah...al-hamdulillah hsilnya tak mengecewakan....

Hazu~ said...

akak pakai medela FS ke? kalau pakai medela FS corong tu masuk kat lubang yang ada kat benda kuning antara dua corong tu?

hmm...paham ke? tak reti plak nak explain. kat tengah2 tu macam ada kotak kuning kecik kan. kat bawah tu ada lubang untuk cucuk corong kalau nak pakai sebelah je.

fazian.batrisyia said...

masa ni lah kena kreatif, cari idea & usahalah macam manapun janji dapat pump kan k.meija...sy pernah juga 1 beg tertinggal set tu, nasib baik hb lum keluar rumah, sy pesan hb bw ke opis sy.

wan nurul hezrina abd halim said...

wah gawat nie kak,kalau nurul jawapnyer mmg tak pamlah..tapi selalu kalu tinggal g alik semula umah amek.mujur kuarters dekatjer ngan umah kalau tak masak

Sue said...

hehe ibu menyusu ni mmg kena kreatif. tak kisah dlm apa hal skalipun..