November 12, 2010

EBM@ Saki Baki Dlm Botol Pengepaman

Malam tadikan barulah mama try
minum ebm yang berbaki setitik dua tu dalam botol
dalam botol yang di pam...bila ebm yg dipam tuh dah penuh msk kebotol lain
maka botol pendek tu adalah baki-baki setitik duakan
sebelum di basuh...


so, mama campurkan dgn air masak
dan minum macam gambar kat bawah nie....
yang nie sebab berbaki sikit-sikit
bolehlah mama minum
masih rasa sedap sbb fresh lagi

kiri: bekas botol ebm yg kosong lepas pam :  Kanan: yang telah diisi air masak bersama saki baki ebm

13 comments:

Suliana said...

akak minum?? huh su x sanggup la nak minum. ntah, takut rasa lain. hehe. tapi yg penting, bau pun dah manis.

Mieja@Faiza Amir 2001 said...

su,

a'ahhhhh minum :)

sbb selalu bila bsh botol tu terasa sayangnyaa dgn saki bakinya...kali nie nekad akak campur air masak minum:):)

bau manis yg freshkan

kalaou yg lama baunya kurengkan..eiii tu pikir 2-3kali nak minum, kena tutup hidung kot baru blh minum:):)

OnFarisha said...

Belum pernah lagik minum.. :) Tapi mmg baunya FRESH... kuasa ALLAH...

Jemput ke blog sha kalau berkelapangan ya.. :)

http://kamarfarisha.blogspot.com/

Yen said...

yen penah minum yg fresh tp sikit je dlm sesudu teh..sbb nk rasa mcm mana hehe...mmg sedap sbb dia manis buah hehe..tp klu yg dah beku tu ade bau skit hehe

aida said...

rasa camna kak? Cuba bgtau sket

~SHiLA~ said...

akk minum ek..
bau manes tp rase pn manes kew?

Zaidah said...

sedap ker mieja...zai tak pernah minum....cuma tahu susu tu manis bila lepas perah ade yang terkena kat tangan melekit....patutpun baby tak bleh berenggang klu dah minum susu ibu...hihihi

makcikrehan said...

kagumnya mieja.... susu ko tak susut-susut ha... Alhamdulillah :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kak miejaaaa
den tak sanggupppp..weeekekkeke

Mieja@Faiza Amir 2001 said...

SHA: kalaou yg pekat/fresh tu lagiklah manis....bila rasa. TQ sha...nanti kmieja skodeng:)

YEN: aaaahh betul2 yg beku ada bau.....tak tahan kot kalaou kmieja:)


AIDA: yg fresh sedappp:):)try rasa:)

SHILA: aaaah manis....trylah....:)

ZAI: mehhh kita sama2 minum...hikhikhikhik elak pembaziran....kononnya ahaks:)

REHAN: alhamdllah:):)

ROSE: ROSE...mehlah rasa.....kita sibuk dok promote suh anak minum, maknya kena gak rasa dan minum ...hikhikhikhik.....

Lyana said...

sayang plak nak basoh kan....

camno lah yana nanti...hikhikhikhik

Intan Azmira said...

kak mieja, intan x penah minum seteguk tp intan selalu rasa..kalau x guna jari, intan guna sudu...manis woooooo..cam gula

noorlelajaafar said...

yeke manis?bukan ke masin2 lemak?kalau lela xsggup wooo,utk ape minum susu sendiri?awet muda ke?