November 26, 2010

Balqish @ 1 Thn 6 Bulan

hari nie
balqish genap 1 tahun 6 bulan
perkembangan awak...gigi dah penuh, geraham ats bwh pon dah ada
blh makan benda keras krup krap kurp krap bunyinya

bolehlah cakap sikit-sikit seperti
no no, 'abang, tatak(kakak), mama, papa, eow tat(cat), mamam, air, nak, na nak' (tak nak),
agak-agak tak pandai ckp awak tunjuk jerk pakai jari/tgn mintak....:)
pandailah sakitkan diri sendiri kalau tak dpt benda yang awak mintak
lembikkan bdn jugaklah kalau mengamuk...
pandai jugak jeles dgn abg & kakak
sensitif bila papa suka acah-acah marah ...mesti menangis
pandai bermain dgn emosi....pandai acah-acah nangis tp tak nangis pon :)

Balqish berusia 1 hari - 11 bulan.



pasal ebm plak
baru perasan kenapa susu merudum minggu nie
puas pikir kenapa...mungkin sebab cuti lama
ooooohhhh lupa sebenarnya cik bulan sedang bersama

balqish plak kurang minum untuk minggu nie
bila cuti lama....ebm pon dia lupa sudah...
ada berbaki satu botol utk sessi last kat nesery semlm
emmmm...makin besar makin pandai tak mo minum botol
pastu mlm tadi mama suruh habiskan
balqish ckp ' na nak....sambil geleng-geleng kepala...'
alahai....siap lari lagik tuh tuju kat papa....

14 comments:

az rina a.k.a jaijina said...

DAH BESAR DAH BALQISH..WAH, BAMBAMNYE DIA MASE KECIK..

cik puan akish said...

yey!!!!baqish dah besho sket..cpt besar ye syg...leh tolong mommy awk masak2..=)

Rizziela said...

ringgah nyer mulut dia kan?

Ok lagi dia nak minum susu EBM...Haziq dah tak nak lama dah

Nieza Ishak said...

terserlah muka alysha .... hihihi

εïз mummyHaza εïз said...

hehehe.. balqish dh besar.. comelll...

Yaati Nor said...

sama baya dengan zahra nie..zahra semalam..tp saya xpenah buat secara bertulis perkembangan dia..nak tiru la yek..blh yek..zahra dah start tak direct masa saya dtg kat taska time lunch..dia tgk kwn2 dpt botol dia pun nak botol..padahal ibu kat sebelah je..

Mieja@2001 said...

RINA: hehehehh byk akai dah:)

MAMADADIF: tolong memungah terrorlah dia...hikhikhikhik

RIZZ:aaaa'hhh ringgan mulut...frens kat nesery semua dia hafal...mlm2 nak tido, sorang2 nama dia sebut:)

NIEJA: potostat kakak....:):)

HAZA: besar sket...akai pon manyak aaaa auntie haza:):)

YATI: sila-sila...boleh aja tulis entry perkembangan zahraa yg cute tu, blh k.mieja tumpang baca ...:)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kak mieja, rafiq pn skang dah pandai tamo minum dalam botoi
tak cedap kot wkekek

hepi 18 months..ade 6 bulan lagi kak..caiyok!

cik_ah82 said...

aduh kak..
adib baru setahun 2 bulan..
tapi susu org mmg down gila..
sikit je dapat..huhu..tatau la sebab pegnen ni..

wan nurul hezrina abd halim said...

mairapun kala nie mcm taujer mummy preggy..minumpun tak banyak..banyak kena main ngan emosidia waktu nie.ari2 majuk tah nape..tapi mummy boleh pujuk..main2 ngan dier..still nyusu bdn lagi tapi jadual pam mguni jadi 2 sesijer..slow2 pam sb aritu rasa keras perut pdahal baru 3 mgu

~CanaryGalapagos~ said...

wah..jelesnya akak masih full BF diusianya setahun 6 bulan..saya kena kuat..susu tengah Drop:-(

akak, boleh listingkan apa akak makan hari2 :-)(teruk betul..) cemana susu leh banyak gitu..

eva.syg.evo said...

geram tgk dia...bc akak story pon dh agak dia mkin notty..
heeeeeeeeee...geram2..windu aqish,.sgt2..nk geget2 je pp dia..bwu td je tsha tgk pic dia dlu2..^_^

eT said...

dah besar balqish...
mesti cepat belajar...
tambah2 ada abg..kakak...kan3...

Hello!

Find your dream job here!

Experience FREEDOM!

Ciklinn said...

wahh dah besar ha dia... geram tgok peha dia yg boolt tu...

kalu nk tau sejk jumpa blog ni kan ciklinn makin bersemngat nak BF umar...semoga ciklinn sekuat kamu...