September 21, 2010

EBM@ August 2010

Stok EBM August 2010, di kala Balqish sudah 1 tahun 3 bulan. Beberapa hari lagi dia akan ke usia 1 tahun 4 bulan. Bulan Sept 2010, Balqish minum utk stok ebm April 2010.

5-6oz = 86 ketul
2-3oz = 7 ketul

Stok Augst 2010
5-6oz= 86 ketul, 2-3oz=7 ketul. Total: 93 ketul
Siap packing Augst 2010
tak muat nak letak paling bawah, so letak tengah2 sementara
siap punggah memunggah....kat atas tu stok Sept 2010

Tuan susu plak take over the basin :):)

Hancur lebur bulan sept 2010, sepanjang 14 hari bercuti, nan ado sessi pengepaman....kan...kan...hangat-hangat taik ayam......adalah dlm 10 ketul kot sebelum balik ke kedah stok ebm sept 2010. Dah 2 hari naik keja, jiwa msh di awangan, belum all out lagik sessi mengepam....so so jerk....

13 comments:

Sue said...

kak..jeles nye tengok susu akak. tu rasanya mmg cukup sampai umur dia 2thn kan kak.. arghhhhhh...

sue masih bfeed khalish walo susu nan ado. hehe.. dpt dia rasa2 jadi la. kesian jugak tgk dia kak.. harap2 lepas bersalin nnt bole la buat tandem nursing, gilir2 ngan baby. huhu...

kak, akak start pam masa hari ke bape dlm pantang?

kmieja said...

SUE: selamat hari raya :):)

Insyaallah mesti boleh utk khalish & baby baru nanti:):) Kuat semangat tau!

Akak start mengepam masa hari ke-3, setiap 2jam sekali, nanti susu semakin berlipat ganda....pam, bg baby minum disamping bf direct :)

Selepas minggu ke-3, barulah akak buat stok ebm utk naik kerja, masa tu susu juga dah melebihi permintaan sebb kita keep pumping setiap 2jam sekali (sepjg hari/mlm)

Insyaallah mesti susu melimpah ruah utk sue, khalish & baby baru :):)

Kuacibunge said...

cayalah stok akak...

adik darwish lepas naik kerja dua hari ni masih taknak susu botol...camner tu? aduiiii harap2 esok dia nak la botol...pelik anak2 saya memang jenis resistant kot hehehe...susah betul nak susu botol...minum pun tak banyak 4oz x 3 jer...hmmm

cik_ah82 said...

yeay, banyaknya kak mieja..jelesnya..
org cuti lama pun adala pam 2 kali..pagi ja..mmg xwat stok langsung sebab kat swak..huhu

Intan Azmira said...

ah kak..sat g syura pandai tiru kat balqish masuk basin ar..hihihi

Momma Mia said...

alahai sama la kita... semangat mengepam tengah so so jer jugak nih.... tengah cari aura semangat mengepam ni...

hidayah said...

tuh la, i pon ms cuti raya
berkobar2 nk tambah stok susu..
dpt la 3 botol jer..haha..
sbb nyer syok direct feeding jer.. :P

skang ni pon tgh nk cari semangat nk pump susu balik..hihi

wan nurul hezrina abd halim said...

masyaallah banyak btul susu awak yerk.saya ckup2 mkan jerk.maira dah 1thn 3bln.stokpun ckup2 mkn jerk.balik raya ari2 makin merudum sb tak byk pam.tu lah mlas lagi.nie ngah kumpul semula.awak doa2kn saya yerk

kak mieja said...

KOCI/Ayu: Ayu mcammna dgn darwish dah mou minum tak?

Dah try guna syringe/cawan/sudu tak?
Try mintak nenek minumkan pakai cawan/syringe/sudu kalau tak mou minum pakai botol...siannn darwsih sanggup tunggu mama balik kerja baru nak nenen....

kak mieja said...

saraha: hehheheh ada jugak stok ebmkan....serononknya cuti-cuti raya kat sarawak...mesti berbeza rayanya kot kan?

kak mieja said...

INTAN: syura mesti explore semua lepas nie hehehheheheh...

kak mieja said...

MOMMIA/HIDAYAH: tulahhh kan raya sentiasa bersama baby....msh mencari aura utk kembalikan jadual pengepaman...:)

WAN NURUL: Insyaallah mesti blh kumpul stok semula.....semangat/jadual yg selari setiap hari mesti susu tak larikan? :):)

wan nurul hezrina abd halim said...

TULAH SAYA SKIP JADUAL ARITUH MASA DOK BZ TIME RAYA..DIRI SENDIRI YANG MALAS.BAHAYA TOL PENYAKIT M KAN??NIE NGAH KUMPUL N KERJA KERAS ALIK.BTW THANKS SUDI FOLLOW.TQ BG SEMGT