August 4, 2010

Penambah Susu

Masak lemak+alfalfa. Plan asal nak masak lemak pegaga...tapi takut rosak plak alfalfa  ni sebab ada balance lagi 1 pack lastweek punya stok, makanya mama msk alfalfa dululah.


  

Kacang buncis juga salah satu sumber pemakanan yang boleh membanyakkan air susu.


PS: Apa beza kcg pjg & buncis? Dua-dua nie juga jenis menjalar. Cuma mak bidan kata kcg buncis boleh di makan, kcg pjg cuba di elakkan sebab dia bersifat 'sejuk'...masih menjadi teka teki...kenapa? entahh...tak terjawab sampai skrg.....


9 comments:

Suliana said...

dap2 nye :-)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

nak kene g cari gak la alfalfa ni
kat tesco ade kot eh

lydzar said...

salam..tumpang lalu kt sini yer

afalfa yg mcm mana ni? mcm sayur ke?

ingatkan pil afalfa huhuhuhu

cik puan akish said...

lg 1..mane nk carik alfafa tuh yek..mmg ade jual kt hypermarket yah??

Zaidah said...

alfalfa tu kat tesco ade tak...or giant ke

Kmieja said...

a'aah selalu dgr pil alfalfa kan...makan yg fresh lagi mashukkkk :):) sedap...:)

Sue said...

kak.. x penah try pon alfalfa ni. penah makan pil je. sedap ke ek??? salu nampak kat tesco. ermmmm nnt bole la try. hehe

Kmieja said...

SUE: sedap...mcm taugeh sket2 rasanya...

Kmieja said...

SU/Rose/lydzar/akish/zai:

a'ahhh trylah......sedap...rasa macam ala-ala taugeh :) blh campur dgn udang, sotong, ayam dll.

kat jusco/tesco/giant/cold storage ada jual.