August 17, 2010

EBM @ 16/8/2010 Puasa Yang Ke-(6)

EBM 16/8/2010, hari yang ke-6 berpuasa. Hari semalam ngam-ngam jerk dapat 20oz, alhamdullilah. 

Sepanjang ramadhan, mama suka nak update pengepaman mama sebab nie jerk peluang yang mama ada untuk di memorikan di sini. Boleh dapat bezakan nanti berapa byk yg mama dapat kumpul sepanjang usia di bawah 1 tahun & selepas 1 tahun. Mungkin lepas nie mama tak ada anak kecil lagi selepas Balqish (senang ckp nak tutup kedai dah, kalaou diizinkan olehNYA).

Jadi untuk tatapan anak-anak mama kelak, mesti awak semua boleh dpt lebih dari yg mama dapat sekarang  sepanjang di bulan puasa dan sepanjang utk menyampaikan ke usia 2 tahun.

Dan juga untuk tatapan cucu-cucu, andai dipanjangkan umur (kalau blog nie masih wujud,dapatlah di panjangkan kpd mereka pula, insyaallah).

6 comments:

az rina a.k.a jaijina said...

kak mieja, bnyak nye susu kak mieja..jeles tau kite..semua anak kak mieja fully bf ke?

kak mieja boleh share info2 pasal bf tak ngan rina? sangat kagum lah dgn hasil susu kak mieja..

Zaidah said...

zai pun kagum ngan mieja....sebab sekali pam dapat banyak.....

bleh sampai tatapan cucu2 tu..insya Allah...sebagai kenangan

cik_ah82 said...

alhamdulillah, banyaknya kak mieja..
ni yg buat org lagi semangat nk mengepam dan terus pam..hehe

Nieza Ishak said...

aduiii mieja ...

dah nak timang menantu ker ?? cucu bagai ... hihihirolog

KMieja said...

Rina,

a'ahhh..semua merasa kolestrum+susu mama :) cuma allysha kurang bernasib baik, sebab akak pam msk botol, bg dia minum setiap kali dia nak menyusu.

Petuanya:

Masa hari selepas melahirkan, akak keep pumping...disamping bg bb menyusu direct. Production akan dapat lebih 2 kali ganda, walaupon masa tu bb dah lepas menyusu tp still blh dpt 10oz keats :)

Trylah...mesti awak pon blh dapat nanti:)


ZAI: hehehheeh tulah cucu cicit kalaou dipjgkan umur...sebb bukan senang nak bf anak kan, byk dugaannyakan...susahhh sebenarnya nk bf anak nie masa mula2 tu..


SARAH: A'aahh pam pam pam...:) kuat semangat :)


NIEJA: haaa...anak cucu cicit piot semualah....hahhahah.....semangat punya pasal...hikhikhikhik

Iela Fazielah said...

seronok nyer susu meriah... w/pun dibulan ramadhan... alhamdulillah