July 29, 2017

Tong Sampah

Selepas raya, kami membuat operasi membuang sampah
banyak sampah yang tersimpan
maka sudah masanya utk membuang dan
membersihkan sampah-sampah tersebut

kami menyewa tong sampah berharga rm280
Tong sampah mengikut saiz dan harga berbeza
Yang ini bersesuaian kalau nak buang perabut
sofa, mesin basuh, kerusi dan lain-lain semua kami leburkan ke tong sampah
layan gambar sampah :)

 Ini tong sampah yang bersesuaian untuk membuang alat perabot

playground zaman kecil anak-anak pun dah reput

dah siap, lori akan mengambil barang buangan ini

 

sebelum berjalan, mereka akan tutup dengan plastik dan keluarkan air takungan dlm tong sampah tu


5 comments:

paridah said...

BANYAK JUGA ALATAN RUMAH LAMA YG DIBUANG YA

nini said...

Wahhh....saya baru tahy ada tong sampah macam ni...hihi

Sue said...

salam kak mieja..lamanye tak jenguk sini. blog sue pon tak berupdate dah.. berbaloi sewa tong macam ni kalau nak buang sampah pukal banyak

hainom OKje said...

Ohhh....baguslah. Tak pernah tau pun boleh panggil tong sampah mcm ni. Ingat untuk sampah binaan je.

Mesti clear dah rumah sekarang ni kan

Warisan Petani said...

Besarnya tong sampah.
Dah kira macam body lory