January 29, 2016

January@ Twincity Marathon 2016




Aktiviti Ahad@ 24/1/2016
Ini marathon yang ke-dua kami sertai untuk tahun 2016
untuk marathon yg pertama @ New Year 2016 last minutes kami tak dapat menyertainya
maka burn macam tu aja

twincity marathon dianjurkan untuk tahun ke-2
untuk larian 12km bermula jam 6.30 pagi
akibat dari saya langsung tak buat training larian
maka saya kecundang teruk, saya sampai jam 8.30pagi
dengan ditambah gastrik menyerang ketika sedang berlari
terpaksa beberapa kali berhenti tepi jalan
tapi semangat kuat nak menghabiskan larian, akhirnya saya sampai juga
hubby dah sampai terlebih dahulu dari saya
beberapa kali telefon takut saya pengsan tengah jalan
 
larian dah nak bermula jam 6.30pagi
kami solat dekat rumah barulah bergerak kesini...jarak dari rumah dekat jerk

kali ni jumpa aiskrim malaysia, air best-best disediakan ditepi jalan...tapi saya hanya memandang sahaja
excited melihat aiskrim malaysia, saya jenis berlari tak akan minum air, 
rasa badan bertambah berat dengan air.
kalau cukup training rasanya boleh target dan sampai sebelum jam 8.30pagi
tapi disebabkan kekurangan energy dan gastrik menyerang, maka kecewanya...

wajib bergambar sebelum balik

MILO air kegemaran setiap kali selepas berlari...dari zaman kanak-kanak air milo ni paling sedap bila nak dapatkan@ beratur
tapi bila buat kat rumah kenapa tak sama? hikssssssss

6 comments:

Kakcik Nur said...

Kalau kakcik yang masuk acara tu, belum 100 langkah, dah rebah...:)

Kan? Milo yang kita bancuh di rumah tak sama rasanya dengan milo yang kat van tu...

iryanty ismail said...

kena banyak letak serbuk milo....baru kaw

TukangKebun said...

Betul tu kenapa tak sama ya milo buat sendiri dengan di van tu hehehe....

InsyaAllah next time target capai.

paridah said...

assalam amiiza rajin bermarathon aktvti sukan yg bagus utk kshtan tu..

Zie Has said...

alamak tak tahu pula pasal ni ... padahal dekat ajer dengan rumah :)

LYAfrina said...

comeynya akak miza kita..kecik molek je