November 17, 2015

Mee Tarik Warisan Asli

kisah minggu lepas, anak buah dah pun habis belajar di UIA
sebelum mak dan ayahnya pulang semula ke kampung
kami bawa mereka makan malam untuk meraikan kejayaannya.


ke Restoran yang baru dibuka di Cyberjaya ini.
dekat sini banyak chinese muslim food
pilih nak yang mana satu mengikut selera

menariknya mee nya adalah homemade, diadun diuli dan ditarik-tarik sampai halus sampailah jadi mee. memang kagum dengan perkerja yang membuatnya tu

sejarah mee sejak zaman dinasti Qing

ini mee yang akan ditarik-tarik dan dimasukkan keperiuk besar
sapa order, baru mereka akan buat 

keluarga maklong
kanak-kanak duduk satu meja

sapa tak kuat makan, semangkuk ni boleh share 2 org mcm ali iqbal dan balqish.
salah satu menu yang di order beef & fungus nama diberi...hehhehehe


video macamana nak buat mee tarik...




5 comments:

Zaitun said...

Kak Zai pernah makan mee tarik yang dibuat bila diorder direstoren Chinese Muslim kat Sungai Besi.Mungkin sama macam kat Cyberjaya ini.

iryanty ahamad said...

sedapnya mee tarik..kenyal2 kan :-))

paridah said...

SEDAP AGAKNYA MEE TARIK NI YA...XPERNAH CUBA LAGI...

Wa said...

Selalunya orang cina pandai buat mi tarik ni kan..pernah tengok live masa kat Beijing dulu. salam kenal n follow sini.

adianiez AIDA said...

wow terbaik ni.
lain dari yg lain...
aida x pernah makan2 di cyberjaya.
sebab x reti nak jalan ke situ :) hi hi hi...