October 9, 2015

Ali Iqbal & Kerja Kursus Pendidikan Kesihatan

Hari ini 9/10/2015
hari terakhir ali iqbal kena hantar kerja kursus untuk Pendidikan Kesihatan
Bagi murid-murid Tahun 3
Setiap murid dikehendaki membuat bingkai  gambar keluarga

buat ikut kreativiti masing-masing
tapi lebih kepada mama dan papanya yang buatkan

plan asal nak buat bingkai dari batang ubi kayu
tapi disebabkan sekarang musim hujan, kayu pon basah
so tak jadi, buat sehabis simple

ali suka mengumpul tutup minuman bergas
so, kita pakai tutup penutup botol untuk menampakan kelainan

Bahan-bahan yang digunakan mengunakan kertas kotak keras (tong mineral water tong kertas keras),  kertas warna warni, reben berwarna merah dan krim, gam uhu, penutup botol koleksi ali iqbal

google  mencari idea, akhirnya kita pakai idea sendiri
dekat office berwhatsapp dengan papa untuk dapatkan idea dan warna
tugasan diberi kami buat bersama-sama dengan ali iqbal

 melekatkan penutup botol ini dengan mengunakan gam uhu
ini papa tolong gamkan

 font dan warna juga memainkan peranan penting
kena buat 3 contoh untuk pilihan terakhir untuk font nama ali iqbal
ini tugasan mama, dan papa akan approvekan mana yang sesuai

akhirnya papa setuju pakai font yang ini : Broadway bersaiz 110 dan buat dalam huruf besar
kerja-kerja memotong mama yang tolong buatkan
nama papa tak dapat nak masukkan sebab tak muat, so nama ali iqbal sahaja yang ditampalkan

 dah siap!

mengunakan gambar yang paling latest semasa birthday ali iqbal

soalan yang diberi oleh guru ali iqbal



9 comments:

iryanty ahamad said...

Kreatif..cantik

paridah said...

pandai n kreatif ali iqbal menyiapkan buku kerja kursusnya dgn pertolongan mama papanya...

Eintan Nurfuzie said...

kreatifnya... bgus sungguh

Cik en kembali.. hihi.. lama x mai sini..
Jemput singgah blog Nurfuzie.com
Jom memriahkan GA cik en yang bernilai lebih dari rm1KGive Away Nurfuzie Dot Com #1 Bernilai RM1000
dan entri ini Happy Monday All Nufuzie Dot Com's Reader

tiga lalat said...

kreatipnyerr., ;p

Zaitun said...

Dapat bantuan dari mama n papa...cantik dan kreatif.

Fiza Rahman said...

Cantik. Dasyat kerja budak skolah rendah skang nih.

hainom OKje said...

Kira mama papa tolong sekalilah ni yeh......
Kreatiflah.....cantik!

LYAfrina said...

Cantik n kretip sgt

adianiez AIDA said...

wow kerjasama ibu ayah anak = terbaik.
anak-anak aida xde plak kena buat ni.
sama le, if anak-anak aida ada projek pun akan kami laki bini sama-sama bantu :)