September 17, 2015

Swiss-Garden Beach Resort

12-13 September 2015
Dua hari 1 malam dekat Swiss Garden

Terletak di Jalan Damai Laut Off Jalan Teluk Senangin, Lumut

Lepas check-in, pukul 3.00pm papa ada outdoor aktivities dengan team mereka
so, kita lepak dalam bilik dulu, sakit kepala berdenyut-denyut
budak-budak dah bising nak pergi kolam, petang sikitlah baru ke kolam
cuaca berjerubu ...langsung tak nampak keindahan pantai

sementara tunggu papa check-in, kita tunggu dekat luar...malas nak ikut ke kaunter

bilik yang ala-ala klasik macam dekat Bali plak rasanya


 goodies bag from office papa
GF SOM Shell Away Day 2015

 petang turun ke kolam,sekejap jerk aqish kat kolam kanak-kanak ni.
selebihnya mereka dekat kolam yang lebih dalam
 allysha tukang monitor dua kanak-kanak 

pesan dekat allysha makesure jangan berpisah sebab kolam ni sedalam 1.7 & 1.8

budak kecik ni bukan main kaki mengodek-godek...praktis kaki...

nak tergelak tengok gelagat ali iqbal, sampaikan uncle kat sebelah dia pun ketawa

Aktviti waktu malam lepak dalam bilik sahaja
 papa ada dinner kat bawah sana

Pagi: breakfast dan terus ke pantai
budak-budak ni lebih suka buat aktiviti sendiri-aktiviti bebas, so susah nak join aktiviti yang dianjurkan.
Pagi ni ada family tele-match

selesai breakfast kita ke tepi pantai dan melihat papa & team ada tele-match kat bawah sana

aqish ali dan allysha

2010 ada gambar seperti ini jugak 2 beradik nie
So, allysha kata mama ambik gambar ichaa dan ali mcm dulu dekat shell family day

papa and team 

tak boleh nak join...aqish dah sibuk nak ke kolam


banyak soalan yang ditanya pasal gigi kuda. kenapa gigi kuda kuning, kenapa gigi kuda bergerak-gerak....kenapa kuda suka golek-golek (sebab td ada sekor kuda ni tiba-tiba bergolek-golek mcm kucing) hhehehe jenuh uncle tu nak jawab soalan balqish

jerebu kuat sangat dekat sini, memang tak berapa nampak suasana pemandangan


datang sini kanak-kanak tak jemu sebab ada banyak aktiviti yang mereka boleh buat
nak main playground pon ada disediakan

allysha dan ali iqbal

sekejap jerk kat tepi pantai ni...balqish kata gatal-gatal lah mama....dia lebih suka kat swimming pool
cuci badan dan terus naik ke kolam 

jam dah hampir pukul 11 lebih, masa untuk check-out jam 12.00tgahri

sebelum balik possing dulus

dah check-out


10 comments:

Kakcik Nur said...

Bila bercuti, bahagian yang paling seronok adalah bermain air... :)

paridah said...

WAH BERCUTI DI LUMUT YA..DI SINI BANYAK TEMPAT MENARIK CANTIK VIEW PANTAI2NYA...

Siti Rohaida Yusof said...

cantik tempat ni..

Mirabeads azi said...

dah lama tak pi damai laut....kat situ memang tak ke mana la...main kolam ajer..

AnAk dEneSor said...

aaa best nye..mmg sye nak sgt bercuti skrg nih

nusha fasha said...

Part kolam tu best.. hehe

Hayati Sakaria said...

Bestnya bercuti dan main air..

#membalas kunjungan & follow blog. TQ


TukangKebun said...

Best dapat berehat a few days from Klang Valley.
Seronok banyak aktivitynya.

iryanty ahamad said...

Budak2 dengan air tak dapat dipisahkan :-))

etsakronjati minimalis said...

Sangat memukau.
Sofa Set Mewah Jepara
Furnitire Sofa Set Cantik Mewah Gaya Eropa
Sofa Sudut Mewah Jati Ukiran Jepara
Jual Sofa Tamu Set Elegan Gaya Eropa
Sofa Modern Mewah Jepara
Sofa Set Kayu Jati Mewah Jepara
Sofa Sudut Ukiran Elegan Emas Duco
Jual Sofa Tamu Elegan Set
Sofa Desain Eropa Elegan
Kursi Mewah Ratu Gaya Eropa
Kursi Sofa Mewah Jepara Berkualitas
Sofa Pelaminan Mewah Duco