September 18, 2015

Singgah Nesery di Lumut@ Petunia

Sebelum meneruskan perjalanan balik ke Cyberjaya
singgah dekat nesery pokok-pokok
dari jauh memang sangat teruja nampak Petunia di nesery penuh dengan warna warni
pokok-pokok lain pun banyak dijual
tapi mata nampak petunia jerk :)


tujuan utama singgah sini adalah nak beli Petunia sebagai koleksi
dekat rumah baru ada satu jenis berwarna unggu
sampai sini terus rambang mata
ambik warna petunia yang susah nak jumpa dekat nesery di sekitar Selangor ni
ambik satu pokok penghalau nyamuk @pokok jeremin

kalaulah nesery ni dekat, memang agaknya hari-hari datang kesini..haihlah
geram tengok pokok-pokoknya




pilihan warna unggu ada dwi color begitu jugak dengan putih/pink belang
merah hati kehitaman

ambik 3 pokok sahaja memandangkan dah tak muat bonet keta dan 1 pokok penghalau nyamuk@Jeremi
yeah dah ready dalam bonet kereta untuk dibawa balik, tak sabar nak gantungkan dia

dah sampai rumah....memang tak sabar nak gantungkan dia
ambik yang masih kecil sebab nak tengok mereka membesar seperti si unggu

petunia merah hitam dah pun siap digantung bersama dengan si unggu

 pink belang putih bersama unggu dwi kaler nun di hujung sana



8 comments:

Haslinda Hassan Ali said...

cantik wrnnya

Puan Wawa said...

Cantiknya.. Org perempuan memang suka dgn bunga-bungaan kan..")

paridah said...

CANTIKNYA PETUNIA...MESTI BNYK JENIS WARNA YG DIBORONG...

anajingga said...

alamak mieja lawa-lawanya, ni kat tepi jalan tu kan selalu lalu je tak pernah singgah lak hihi :)

TukangKebun said...

Very handy.
Sebab boleh gantung dalam bonnet kereta yang penuh.

iryanty ahamad said...

Cantik..pandai pilih

iryanty ahamad said...

Akak kalau masuk nursery..memang rambang mata..sana bunga..sini bunga..kalau boleh nak semua :-))

LYAfrina said...

cantiknya..nk cari jugak bnga mcm ni