September 19, 2015

Cendol Borhan @ Kuala Selangor

selepas misi membeli petunia selesai, meneruskan perjalanan balik
menyusuri jalan kampung, seronoknya melalui dan melihat kampung-kampung kanan kiri
rasa tenang jerk
melihat pokok kelapa tinggi-tinggi
sawah padi terbentang luas
hari ahad hujan sepanjang perjalanan
singgah di Gerai Cendol Borhan yang famous itu
di Kuala Selangor

 macam-macam ada dekat sini...rambang mata nak makan apa...perut masih kenyang
so makan yang simple-simple sahaja, yang penting nak makan cendol

 ramai orang jugak hujan-hujan ni

 cendol dah sampai, mama dan aqish share sebab kami berdua batuk. Cendol biasa
ali dan papa cendol durian, allysha tak minat cendol

 kepok lekor dan otak-otak

sebelum balik tapau karipap dan keledek goreng
karipap tu nampak rupanya tak lawa tapi sedap


16 comments:

Puan Wawa said...

meleleh liur tengok cendol tengah hari ni..")

Mia Liana said...

sedapnya.....

p/s : Salam. Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #18. (^_^)

Blog ini telah tersenarai di http://www.mialiana.com/2015/09/senarai-url-blog-18.html

- Mia Liana -

ejulz said...

perghhh.. cendol durian.. mesti sedap ni..

Selamat berhujung minggu. Jemput singgah k..

Entry terkini:
1. "Aneh!! Sebiji telur ada 2 kuning telur.."
2. "Aperture Squad Artwork"
3. "1st GiveAway by Ciktaman"
4. "Segmen Blogwalking Bersama KisahPondokKecil"


Normala SKhan said...

cendol + pulut, tak kisah batuk dah

Maria Firdz said...

Sedapnya makan-makan...

Zie Has said...

dah cuba sekali ... tak ada hati nak repeat lagi, kureng sikit kalau nak compare cendol durian tempat lain :)

iryanty ahamad said...

Sedapnya otak2..cendol ..erm...ngeces kak yan :-))

paridah said...

memang banyak gerai makanan sepanjang jln di kuala selongor ni sedap2 semuanya apalagi cendolnya..

@na said...

tak sabar rasanya nak tengok petunia tu bergantungan nanti...hehehe

ummi_khalish said...

salam ukhuwah dri bumi pasir.ummi dil..sedpnyer cendol

monalita mansor said...

assalamualaikum. amboi...makan betul ya

Nor Marshaliza Shaidan said...

Sedapnya.....

Jemput singgah blog sy SPORTING MUMMY

insan marhaen said...

kat sini ada cendol Johan. Depa bubuh durian. Tak pernah try pun. Tengok iklan dia kat streamer tepi jalan jer...

IbuNoey said...

wauw,sedapnya cendol tu..meleleh air liur tengok..IbuNoey ni agak minat juga dengan cendol.minum masa cuaca panas,sedap sangat.

Kakzakie said...

Lamanya kakak tak pekena cendol
Macam nak cari pulak.
Tempat kakak kerja ni tak adalah..

LYAfrina said...

sejuk tekak minum musim pns ni