August 17, 2015

Makan- Makan Bersama Famili

Hari sabtu mlm buat makan-makan untuk famili
jemput mak,pak, adik beradik, sepupu sepapat dan anak-anak buah
menu utama nasi ayam, mee hoon sup, nasi impit & sate
agar-agar koktail, kek marble & kek sarang semut
buah-buahan,  tembikai & anggur
pengat labu
air sarsi, kopi & teh o

semuanya masak sendiri....start dengan agar-agar, kek marble, kek sarang semut & pengat labu
dan petang baru start memasak makanan yang berat

sate, order dekat sate willey, peberet dengan sate willy, nak pergi kedai dia memang sangat menyakitkan kalau saja-saja nak duduk makan kat kajang nun...ramai sangat umat....

tak sempat dan tak banyak gambar yang dirakamkan....
bila buat majlis selalu aja diri jadi kemamau (tak tentu arah)
sebab lari sana, lari sini.....
gambar famili (snap) ambik masa dah dekat 11.00 malam lebih, atuk baru sampai

adik wafiq pegang buah mata kucing yang atuk bawak dari kampung, 
 atuk tanam, dah masak...isinya manis

alahai gambar atas ni pon shaking pulak....dalam baldi tu buah mata kucing...

adik-adik ipar, mak dan kazen yang duduk kat bendul pintu tu

Mak Nani & Familinya, Baby sitter aqish sepanjang aqish baby sampailah usianya 5 tahun, mak nani banyak jugak mengajar aqish membaca, buat latihan sekolah bila waktu petang (lepas balik dari tadika dulu)

aqish dan ayra. lama sangat tak tgk ayra dah kurus tinggi

dah main-main dengan anak sedara yang kecik-kecik (anak kazen) time bergaduh dan menangislah si aqish


10 comments:

suhailah hamid said...

Wah hebat akk masak sendiri...dah lama teringin nk makan kek sarang semut.

Buah mata kucing makan sikit je kak, sue x tahan nnt batuk.

anajingga said...

alhamdulillah, seronok nya mieja,banyak menu dan yang penting air tangan sendiri tu..:)

paridah said...

berkumpul bersamma keluarga mengeratkan silaturahim...wah banyak hidangan amiiza sedap semuanya.

iryanty ahamad said...

kalau yan tak terlarat buat semua tu...nampak simple tapi mewah dengan makanan

Nieza Ishak said...

Assalam Puan Rumah ..

Selamat hari raya walaupun syawal dah habis,
nak jalan sana ketuk pintu ... boleh? kikiki

Zaitun said...

Wah masak sendiri macam2 menu pulak tu kalau kak zai mesti nak ada pembantu. Seronok dapat kumpul ramai2.

nuyui a.k.a miss YUI said...

sronok dpt kmpul ramai2..

Maria Firdz said...

Wah... Meriahnya...

aizamia3 said...

Buah mata kucing tu mengancam tekak ai.. ;)

adianiez AIDA said...

alamak aii... semua sedap!
seronok kan kalau buat makan-makan.
makan and borak-borak, i like...