August 12, 2015

Kenduri & Raya ASSAK 2015

ishhhh sekejapnya dah hari rabu
masih berkisar cerita raya dan kenduri pada hari sabtu

hari sabtu menghadiri majlis kenduri kahwin, di Cheras
kazen sebelah Atuk, Atuk tak dapat datang disebabkan ada majlis kenduri di JB
so, kami wakilkan ke sini


selesai ke majlis kenduri, kami ke TNB Bangsar.
Majlis Raya untuk ALUMNI ASSAK (Sekolah Menengah Sains Mohamd Jiwa, SP, Kedah)
majlis buat disini kerana salah seorg dari senior ASSAK adalah kakitangan TNB
para sponsor juga ex-student Dato' Izham & Dato' (tak ingat nama) untuk food dan venua


sampai sini masih kenyang, malas nak makan dah...minum air dan kambing bakar jerk
allysha makan kambing bakar sampai 3 pinggan...(share)


allysha suka membelek buku kedatangan bekas pelajar yang datang ke majlis ini
papa, batch tahun 2000 paling muda datang tadi pa...

suasana disini...


dengan aunty anis (wife uncle zaim) junior papa yang sangat jauh jarak umurnya dengan papa
tapi disebabkan kriket, mereka sangat rapat.


sebelum balik...menunggu papa berborak dengan kawan-kawannya
gambar dulus dengan aqish , allysha dan resha


dengan anak junior kawan papa
bila sebut nama sekolah, tetiba kenal dengan kawan allysha dekat IG


 kakak ni senior papa, umur baru 45 tahun dah ada cucu.....kagumlah..... study kat oversea kawin awal, anak-anak pun masih study kat oversea, kakak ni galakkan berkahwin awal juga untuk anak-anaknya.


dengan uncle zaim & famili....hari dah hampir senja.....nak balik sudah...


10 comments:

Kakzakie said...

Hari Raya dengan jamuan raya tak boleh dipisahkan
Tapi yg seronok bila menjalin ukhuwah yg lama terpisah.
Terharu dan gembira menjadi satu.

Amanda Suria said...

tahun ni SA x pergi sangat open house atau majlis2 lain sebab sibuk dengan persiapan adik kawen

suhailah hamid said...

wah syoknya jalan2 sambil dapat makan free :)

aizamia3 said...

Baca entry ni tersenyum sendirian.. teringat kenangan zaman sekolah dulu.. ;)

paridah said...

seronoknya bertemu rakan2 sepersekolahan di hari mulia...hubungan kekal bertaut walau lama terpisah...

Bunda a.k.a KN said...

Minggu ni minggu akhir kita raya... ada berbaki beberapa hari jer lagi....

Zaitun said...

Anak buah kak zai pun baru aje berkahwin. Sana sini kenduri dan rumah terbuka.

Kambing bakar sedapnya.

tiga lalat said...

meriahnya uools., ;p

TukangKebun said...

Allysha kita geng suka makan kambing bakar ni.
Memang berpinggan-pinggan :).

Jari Manis said...

miizaa...seperti biasa...sweet!