August 19, 2015

Balqish@ BBIM Field Trip - Smart Inventor House

Pada hari Isnin 17/8/2015
Brainy Bunch (BBIM) Cyberjaya telah  membuat lawatan ke Smart Inventor House, Bandar Kinrara.
Seawal jam 7.30 pagi sudah berkumpul di sekolah.

Mereka didedahkan bagaimana nak buat rumah kertas yang ada bateri dan juga membuat biskut.
Sedikit gambar dari fb BBIM Cyberjaya yang mama simpan untuk kenangan Balqish.

dalam bas, aqish & fren

 sessi taklimat dan mereka di ajar bagaimana nak buat farm music house

dah hampir siap rumah kertas mereka, siap dengan bateri dan jam jugak


dah siap rumah kertas mereka
mereka nak buat cookies pulak

aqish kat hujung tu..

masa untuk mendeko biskut mereka dengan icing

Aunties sama-sama tolong mengajar dan mendeko

dah siap.. air tangan balqish
mata jerk dah tercabut icing tu :)

rumah aqish, simpan dekat almari souvenirs untuk kenangan aqish juga



8 comments:

Kakzakie said...

Pendedhan yg sangat baik utk budak-budak seusia Aqish
Seronok betullah semuanya:)

paridah said...

anak2 kecil mmg seronok main2 masak2 ni tu zaman dulu2lh...la ni ada kelas berilmu utk bermain saja...sukanya aqish.

Zaitun said...

Pendedahan seawal usia kanak2 membuat mereka lebih berminat bila meningkat dewasa.

adianiez AIDA said...

sgt seronok nyer.
sesuatu yg bagus utk anak2 kck kan.
menyeronokkan !

nor azman said...

Bgslah program mcm ni..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

Mar Mansor said...

gelak saya tengok biskut tu..
bagus ye ada program macam ni..saya pon suka kalau dapat join

TukangKebun said...

Nice Balqish.
Auntie pun belum pernah buat gingerbread man.

Yana Yani said...

sonoknya...ni kalau saya join pun saya sonok
macam-macam budak2 belajar