July 6, 2015

Shopping Raya 2015

Minggu ni masih bussy membeli belah
tak boleh beli serentak banyak mcm dulu-dulu
memandangkan mereka semua dah besar dan ada citarasa masing-masing

minggu ni juga mencari baju melayu dan baju kurung untuk 3 org kanak-kanak
pilihan warna juga last minute memilih
sampai tak tau nak pilih warna, memang betul-betul tak ada idea untuk tahun ini

papa pilih warna hijau
tapi ali iqbal nak warna kuning dan biru
allysha purple
aqish pink

memang warna warni....tak der sedondon...
masing-masing ada citarasa sendiri bila dah besar ni
mereka semua dah selesai membeli baju melayu & baju kurung
tapi mama pulak yg tak ada saiz...:(:(
huwarghhhh mana nak cari saiz yang ngam-ngam soi ni

pengajarannya memang tak boleh pakai baju ready made


tengok lori tu....bahasa pon salah....
Ke Jalan TAR yang sangat sesak dengan orang ramai
parking kereta juga mereka charge jadi RM15, banyak untunglah mereka

selepas solat terawih ke sini.....menuju ke Gulatis & Euromoda
hasilnya dapat untuk balqish dan allysha sahaja

 siangnya ke Jakel pulak untuk baju melayu ali iqbal
banyak jugak baju-baju yang menarik....tapi sayangnya bukan untuk saiz mama (:(

ok, nak balik untuk membeli juadah berbuka puasa pulak
hari dah lewat petang


5 comments:

Kakzakie said...

Itu yg tak laratnya shopping masa puasa ni Miza
Sesak satu hal, parking lagi satu hal.
Kakak dah jahit siap-siap sebelum puasa lagi - senang sikit

paridah said...

DAH MULA SHOPPING BAJU RAYA LBH AWAL UTK ANAK2 YA...OKLAH TU XSIBUK SGT TAPI NAMPAK SIBUK JUGA SUASANANYA....

Kakcik Nur said...

Anak ketiga kakcik baju melayunya warna biru tua, sibongsu pula warna merah jambu pekat...

ikutkan saja... :)

iryanty ahamad said...

yan tahun ni warna sedondon..made in mak yang jahit :-))

TukangKebun said...

Diana sejak dah beranak ni lama betul tak jejak kaki ke jalan TAR dah tak tahu berapa tahun dah.
Ada anak-anak tak sekolah ni kalau tempat sesak stress shopping jadinya, dah semua suka berlari ke sini sana.
Teringin juga nak berjalan-jalan ke sana tapi kena ada babysitter biar mamapapa dating berdua je.