July 1, 2015

Diary Ramadhan 2015@ Hari Ke-14

Hari ini Rabu 1/7/2015
kita telah pun berpuasa hari yang ke-14

sekejap masa berlalu, rasa seperti syawal dah nak hampir menjelma
petang ini memasak juadah berbuka puasa yang paling simple sekali

mee hoon goreng ~ayam goreng
pengat pisang~buah mangga~ais oren

terima kasih dekat blog tukang kebun ( Diana )
kerana pengat pisangnya telah memberi idea pada saya untuk membuat pengat pisang jugak
seronok membaca blog-blog yang rajin update memasak
sedikit sebanyak dapat idea nak masak juadah di petang hari
terima kasih daun keladi :)


pengat pisang...buat sikit sahaja....anak-anak boh layan
so kami berdua jerk yang makan pengat pemanis mulut ni...suka letak sagu banyak-banyak....
pisangnya suka potong kecik-kecik, tak suka besar-besar sangat nanti kembang




4 comments:

anajingga said...

erm kak ana tengok menu mieja hari ni tema kuning je hihi :)

adianiez AIDA said...

asben aida wajib berbuka nasi, sis...
semata2 mihun goreng dia x approve...
any way yes, tema kuning semua nyer :) nice...

fazian batrisyia said...

rajin sgt kak mieja masak. sy ni kalau tak ehsan mentua entah macam mana kelam kabut tu kan. sy selalu masak time weekend. hari kerja buat yg mudah2 aje. nak hujung2 mcm ni weekend adalah masa shopping....tak masak jugak...mengelat punya menantu....ha..ha...ha..

TukangKebun said...

Tengok bee hun goreng ni dapat idea semalam berbuka je dengan macaroni goreng isi ketam.
No Nasi Day again hehehe...