July 7, 2015

Allysha & Bulan Ramadhan

Dah dua hari allysha tak berapa sihat
setiap kali bulan puasa pastinya ada dugaan untuk allysha
dari dia mula belajar berpuasa ketika usia 6 tahun
sampai dah besar panjang ni, allah swt sentiasa menduga beliau
bila dah hujung-hujung ramadhan
pastinya ada dugaan sakit demam mengundang beliau


dah dua hari allysha tak sihat
ingatkan dia demam biasa
katanya bila bangun, matanya terus gelap
kepala berpusing-pusing

doctor suspect low blood pressure
check gula dalam darah ok, tak ada masalah
check blood pressure ada sedikit rendah

moga cepat sihat seperti sediakala
doc advice minum air masak banyak dikuatiri kehilangan air dalam badan
dengan cuaca yang sangat panas ini
Doc bagi 2 hari MC sehingga esok




4 comments:

adianiez AIDA said...

moga allysha cepat sembuh ye :)

fazian batrisyia said...

Allysha dah sihat belum? anak2 sy pon bersilih ganti pulak demam bulan puasa ni. MC jugak 2 hari tak sekolah. Nasib adik dia demam hujung minggu....xde le tak sekolah. Cuma tak dpt join shopping raya...

TukangKebun said...

Dugaan bulan puasa.
Aunty pun asyik sakit kepala semacam kemungkinan blood pressure juga.

ietams said...

ala kesiannya..moga cepat sembuh allysha!