June 26, 2015

Kisah Kegemaran

nak guna ayat apa pon tak tau
kegemaran atau kegilaan? dua-dua pon bolehlah kot....hehheheheh
salah satu kegemaran untuk dapur adalah membeli peralatan untuk dapur
kengkawan ada yang sama kegemaran/ minat?

suka beli peralatan dapur periuk kuali pinggan mangkuk cawan gelas tupperware
pastu simpan dalam store tak pakai-pakai

salah satu kuali yang belum di sentuh dari Korea keluaran OSON
serba boleh ni mengoreng mengukus membakar
beberapa hari yang lalu baru keluarkan kuali ni
beli masa hujung Jan 2015 kot
pastu tak bukak-bukak jugak...biarkan kat satu sudut
dah dtg mood baru bukak dan cuci...
disebabkan papa dah bising tgk kuali tu tersimpan
maka kenalah bukak dan pakai

beli periuk si noxxa dah hampir 4 tahun, pon mengalami nasib yang sama
tak pakai-pakai jugak,simpan dalam store
malas nak menyelongkar....

paling kritikal si tupperware, beli...beli... dan simpan
sampai papa kata ini dah jd penyakit.....adehhhhh....dah kena larang untuk membeli lagi
semua model tupperware memang akan di beli ..pantang tgk katalog
tak beli satu, beli dua, satu simpan satu lagi pakai untuk harian
hahhahahaha ini mcm pon ada kan....itu hobi untuk dapur...
koleksi lain selain dapur pon lebih kurang jugak..


ok, dah rasmikan...sikorean wok yang ni side handle
satu lagi long handle tunggu masa kita rasmi pulak
achik tefal direhatkan dari berkhidmat seketika...kita test kuali ni pulak


website untuk korean wok:http://www.oson.com.my/

2 comments:

adianiez AIDA said...

kita serupa.
aida byk lagi yg tak berpakai.
terutama tupperware.
takpe. investment :) ha ha ha...

iryanty ahamad said...

ni jenis kuali tahan kart kan..bagus kuali ni :-))