June 24, 2015

Fasa 2@ Pasang Tiles dan Awning

dalam bulan puasa ni, staff pak kahar gigih berkerja
cuaca panas pulak tu, memang mereka ni kuat & bersemangat
kesian sangat dengan berpeluh berjujurankat muka

pakcik sorang lagi tu dah pun bercuti balik ke Surabaya
setiap kali bulan puasa memang dia akan spent time dengan familinya disana
so, tinggal mereka berdua meneruskan kerja-kerja menukang
mereka pun dah nak balik kampung hujung bulan ni
ini projek last kot....berhantu betul bila renovate rumah ni...semua benda nak ditambah....





plan asal nak pakai batu (pebble wash) mcm kat bawah ni...bila buat survey dan memerhati batu-batu tu bila dah lama akan mudah rosak ....so....keputusannya pakai tiles biasa dan lasak....sebab ali iqbal dan balqish suka main kasut roda, skate board, pendek kata yang beroda memang suka benor dia main atas tiles

 malas nak biarkan bertanah....simen jerklah terus

tunggu masa siap jerk nie....memang akan jadi port mereka berdua meroda

kayu ada banyak lebih, so panggil pak kahar tolong buat awning.....hujan taklah tempias sangat

proses mengecat pulak

setengah hari jugak mereka menyiapkan awning ni




8 comments:

Mar Mansor said...

besar rumahnya...tanah pun luas..besar juga modalnya

Fyda Adim said...

besar rumah akak...memang betul kak..kalau dah renovate rumah macam-macam nak ditambah...hehehe...pernah rasa..

paridah said...

gigih sungguh mrk berkerja walau dlm bulan puasa ya...xlama lagi selesailh tu n dptlh miiza n famili beraya dlm suasana baru...

Zaitun said...

Cantik dan besar rumah aamiza. Laman luar rumah kak zai guna pabble wash. Memula tu nampak cantik tapi bila dah lama nampak kusam. Kena cuci dan kilatkan semula.

Bunda a.k.a KN said...

wah rumah barulah raya ni... Salam ramadhan dari Bunda...lama tak singgah sini..

Kakzakie said...

Ini bila dah siap renovate mengemasnya aduhai letihnyaaa....
Puasa-puasa pulak tu. Tapi bagusnya buat kerja macam ini musim panas cepat siapnya.

Sofu Hashim said...

miza...bestnya ada space kt tepi lagi rumah...
nice sungguh

adianiez AIDA said...

terkenang aida umah baru aida.
nak renovate semua bagai, pasti letih :(
tapi syok!