June 15, 2015

Fasa 2 @ Gate & Grill

Menempah gate dan grill lebih kurang dalam 3 minggu juga
Gate dalam 2 minggu mereka baru siap memasang
hati tetap risau sebab rumah tak ada gate, tutup dengan bahan-bahan terpakai
hati tetap risau juga sebab rumah tak der grill, rasa lama betul mereka nak menyiapkannya
customer ramai, kenalah ikut turn...

Material:

Gate: Wrought iron
Grill Pintu Dapur 1 & 2 :  biasa (Putih)
Grill Pintu Kaca: Wrought Iron
Tingkap Dapur: Wrought Iron
Tingkap Bilik : Biasa (Putih)

Nak mengemas pon boleh tahan penatnya....mengemop, mengelap mana yang berhabuk
mereka datang memasang juga berperingkat-peringkat
kerja-kerja yang renyah dan remeh temeh ni
memakan masa hingga ke senja.....

Pintu Pagar No. 2 (lebih suka pakai pintu pagar ke dua ni)
menempah gate dan grill dekat SK, sebab dah biasa dengan mereka.

bergelap sebab masa ni wireman tak siap wiring lagi

Lega bila gate dah siap pasang, hampir 2 minggu baru siap
permintaan banyak bila dekat nak raya nie...katanya...
warna pilihan ada coklat kayu, mereka belum cat lagi tu

dah siap pasang baru mereka akan cat
kena cat semula semula sebab warna ni tak sesuai

 papa tolong touch-up

 Grill untuk bilik yang ke-4,  pakai grill yang biasa sahaja.
Untuk Pintu dapur 1 & 2 juga pakai grill biasa. Untuk tingkap dapur pakai wrought iron, kenapa berbeza-beza sebab masa 1st batch pasang grill dulu, kami pakai wrought iron, tingkap dapur lama dulu pakai wrought iron so, utk tak nak rugi dan membazir kami order yang sama design dan paternnya.
Pintu dapur pertama

pintu dapur ke-dua juga pakai grill biasa.
Walaupun nampak ketidak seragaman...pejam mata jerklah...

wrough iron utk tingkap dapur & pintu depan






kepada yang berminat nak tanya quotation boleh call hp number seperti dibawah ini :)




5 comments:

anajingga said...

erm sempatlah beraya di rumah baru ye mieja.. :)

paridah said...

WAH DH HAMPIR SIAP RENOVATION RUMAH AMIIZA....PENAT JUGA NAK MENGEMAS BAHAN2 SISA BINAAN TU..XPA BUAT PELAN2...SALAM RAMADAN.

fazian batrisyia said...

Cantiknya rumah akak...mcm buat baru dah ni...nak dtg raya la cam ni?

εïзmummyHazaεïз said...

Cantik kak mieja... Rumah haza tak siap lagi...

Nieza Ishak said...

yeayyy ... boleh pi beraya rumah baru. ;)