June 19, 2015

Diary Ramadhan 2015@ Hari Pertama Berbuka Puasa

Alhamdullilah, berbuka puasa dengan masakan simple sahaja
tak pelan nak pergi pasar ramadhan


Catatan puasa hari pertama, anak-anak mama:
Balqish tak tahan puasa penuh, berbuka jam 1.30petang
Ali iqbal tak bersahur, balik sekolah masih kuat kayuh basikal & main bola
kakak icha dah semakin remaja kan....so dia kata tak lapar walaupun minum air sahaja.

menu nak masak mesti kena dengan citarasa mereka bertiga
masing-masing berbeza citarasa
kena fikir menu yang mereka bertiga suka makan, so boleh save sikit masa untuk memasak tu
Petang pertama berbuka puasa menu pilihan mereka  ketam cili dan cheesy wedges

Sempat buat cheesy wedges peberet mereka bertiga dan agar-agar milo
Menu untuk nasi pulak masak ketam bercili & sayur buncis,
butter prawn & ikan goreng dah masak sekali harung untuk sahur pagi tu, so,
tinggal panaskan sahaja. Teh 'o' markisa & oren sunkist

 ngam-ngam jam7 malam siap semua hidangan


tunggu azan maghrib dan masuk waktu berbuka puasa


6 comments:

Amanda Suria said...

Wahhhh....balkus baru bljr berpuasa ye...senyum je abg tu...byk hidangan...best la kan....SA berbuka kat rumah sewa je

paridah said...

SALAM JUMAAT..SEDAPNYA JUADAH BERBUKA..

fazian batrisyia said...

lg puas hati sediakan semua sendiri kan kak...kita tau kebersihan & utk citarasa family

Iela Fazielah said...

byknyer makanan....meriah...selamat berbuka

suhailah hamid said...

Sue masak 1 lauk utk ank2 yg x pedas w/ pun diaorg blom berpuasa, 1 lauk dewasa yg pedas. Alhamdulillah mmg azam masak stp hari w/ pun simple menu. Ada baby x leh dok lama2 di dapuq.

iryanty ahamad said...

wah banyaknya makanan....kalah makan kat hotel..siap ada aiskrim...kenpalah kita tak berjiran :-))