June 21, 2015

Diary Ramadhan 2015@ Hari ke-4

Entry tersimpan:
Hari ke-4, berpuasa (Ahad 21/6/2015)

hari ni berazam tak nak memasak dalam kuantiti yg banyak
ngam-ngam untuk makan sahaja
menu simple sup tulang, ikan goreng dan sambal belacan.
kari ketam ada lebih smlm, so panaskan jugak
ke pasar ramadhan Serdang, mcm-mcm kuih muih dibeli, ishhh rasa membazir jerk

murtabak hafiz mesti ada
gambar kat bawah ni mengingatkan  kakak allysha kecik-kecik macam balqish, upah utk dia berpuasa adalah mesti beli makanan yang dia suka...ada satu hari papa ambik murtabak 3 keping sahaja, dia menangis nak beli 5 keping...sudahnya beli 5 keping...nafsu berpuasa



waktu bersahur

mula-mula minum bersuap....nak tergelak pon tengok gelagat ko org time bulan puasa ni...
haihh macam-macam......hehehhehe.....

 akhirnya bangun jugak minum sendiri.....Horlik peberet ali iqbal

waktu berterawih...paling happy kalau mama tak join...sebab? 
sebab dapat main tanpa kena ikut solat penuh... balqish.....balqish

 sebelum balik minum lagi...

1 comment:

Amanda Suria said...

Alahai...x larat betul dia tu...