June 19, 2015

Diary Ramadhan 2015@ Hari Ke-2 Terawih & Bersahur

Hari ke-2, solat terawih dekat rumah sahaja
tak sempat nak ke masjid sebab nak mengemas, mencuci pingan mangkuk bagai
so, papa, ali & balqish sahaja ke masjid
kakak ichaa ada banyak hw jugak
weekend bolehlah ke masjid sebab tak rushing untuk persiapan sekolah & hari berkerja

Diary bersahur  hari ke-2, untuk kanak-kanak kecil ali iqbal dan balqish, biar gambar berbicara:
Dah tau patern mereka tak nak makan yang berat-berat sewaktu bersahur
so lepas ni mama masak cukup-cukup untuk berbuka puasa sahaja....


ali iqbal kejut-kejut tak bangun jugak
punyalah susah nak kejut bangun makan.....minum sikit jerk sambung tidur semula
kalau macam ni punya style memang kena plan untuk ali iqbal sahur lebih awal
sebelum tidur kena bagi makanan berat
so, pagi dah tak payah nak kejut bersahur 
nak mengejut bangun tu pun dah buang masa jugak....jenuh jugak...

budak kecik ni senang bangun....
badan suam-suam macam nak demam....tapi semangat jugak nak berpuasa
puasa separuh hari pon tak per

4 comments:

Ida Hariyanti said...

seronoknya anak dah besar.. salam perkenalan dari saya. http://aenoyou.blogspot.com ahli gmbm

paridah said...

melatih anak2 berpuasa perlukan kesabaran...

mama 3farhanah said...

anak saya pun jenuh bangunkan makan sahur
makannya tak seberapa pun
kita yang risau takut dioarang lapar nanti

TukangKebun said...

Nak bangunkan anak Ilhan pun berlagu-lagu untuk bersahur hehehe....
Rumah Kak Mieza Dining masih renovation lagi ya.