June 20, 2015

Diari Ramadhan 2015@ Hari ke-3


Diary puasa @ Hari sabtu 20/6/15
hari ni hari ke-3 berpuasa
Mereka tak bersahur lagi
Mama & Papa punyalah mengejut mcm nak rak, tapi  sorang pon tak mau bangun

Hari ni papa bawak pergi ke pasar ramadhan dekat Serdang
Syiok lah sana banyak pilihan
Hari sabtu Dan ahad jerk Boleh kesini
Mama malas nak ikut, Cuaca panas sgt
Menu hari ni gulai ketam nenas, sotong goreng tepong & sayur campur
Air sirap bandung soda & Teh o'


Bila dah pagi Allysha terkejut tak bersahur...jenuh kejutlah awak ni....


Murtabak hafiz menjadi pilihan setiap tahun, dari harga sekeping rm1.70
Sekarang sekeping harga rm3.00
Tapi sebab sedap so tak kisahlah sangat...


Masak sikit pon tak Habis, mereka tak berapa kuat makan puasa-puasa ni, air jerk yg lebih dlm perut tu...so memasak juga dlm kuantiti yang sedikit.

Alhamdullilah dah 3 hari berpuasa.

3 comments:

mama 3farhanah said...

saya pun tak pergi lagi bazar ramadhan ni.
tak suka bersesak-sesak

Kuazue Mohd said...

wah seronot nya pakai gelas berkaki tu..

http://kuazue.blogspot.com

TukangKebun said...

Betul dah beberapa hari puasa ini, lebih banyak nak basahkan tekak je.
Setiap hari fikir buat stok air apa sebelum nak berbuka dengan apa hehehe...
Salam Ramadhan Kak Mieza, sorry lambat nak wish sejak bertambah unggas ini makin limited masa terkejar-kejar.
Siap ada kes kena kejar.