April 25, 2015

Equine Park@ Tukar aircond baru

Diary 25/4/2015

Hari sabtu petang, balik ke rumah Equine Park
Ada technicians nak datang pasang aircond baru
Aircond dalam master bedroom dah merajuk
sensor rosak, so nak switch on pakai remote dah tak boleh
terpaksa panjat untuk switch on kan aircond tu
dalam tu ada satu button manual untuk on kan

so, kami tukar baru sebelum PENYEWA masuk 1/5/2015
janji nak bagi PENYEWA masuk awal bulan April 2015
tapi barang-barang nak bawak keluar semua tak dapat nak settlekan masa tu
banyak sangat sampai pening nak angkut
so, alhamdulillilah semua barang-barang dah habis bawak keluar
termasuk sofa lama juga kita terpaksa angkut jugak


menunggu technicians ni sampai, budak-budak dah boring...dah tak tau nak buat apa.
Mr. Slim akan ditukarkan kepada MIDEA pulak, setelah lebih 11 tahun berkhidmat untuk kami.
Tak pernah rosak cuma sensor sahaja yang memerlukan dia ditukarkan kepada yang baru. Plan nak bawak ke rumah Cyberjaya....tapi larat ke nak memanjat setiap kali nak switch on aircond...jual kat besi buruk dapatlah rm10 kot.....tak berbaloi langsung...

technicians sedang melakukan tugasan mereka - buang Mr. Slim.
dah siap...
MIDEA ada signal tempreture dekat badan aircond. Bagus jugak senang nak nampak
possing dengan Mr. SLim
simpan dulu nanti bila free kita angkut bawak balik Cyberjaya. 
Skrg papa tak der, dia prg ALUMNI ASSAK dekat Sg Petani
allysha dah boring....dah besar-besar ni dia lebih suka duduk dekat rumah
 nak balik, hari nak hujan...habislah baju dijemuran dekat Cyber lencun..
mereka bertiga ajak ronda-ronda tengok rumah jiran-jiran...huhhhh dah lambat...lain kali kita ronda



5 comments:

Amanda Suria said...

Cantiknya la rumah..semangat nak deko2 eh...

paridah said...

YG LAMA ELOK TUKAR SEMUA KAN BARU OK KEMASANNYA..

Umi Aida said...

teruja nk tgk hasil renovate umah br kt cyberjya tu...

suhailah hamid said...

Nampak cantik la..hrp penyewa baru jg rimah dgn baik.

tiga lalat said...

Salam. Hee tuan rumah yg prihatin utk keselesaan penyewa nnti ;p