March 19, 2015

Tg Dawai dan Guaq Cempedak

Selepas balik dari kenduri kahwin, kami singgah di Tg Dawai. Suka jugak dtg sini beli belacan Dan ikan kering. Kalau tak sempat dtg sini, guaq cempedak pon best jugak especially pasar ptg ada byk choices utk belacan Dan pekasam.


Cuaca panas, Malas nak lama-lama dekat sini, selepas solat di masjid Tg Dawai, terus ke sini. Anak ketam yg Allysha snap dekat masjid Tg Dawai.


Ikan bilis agak mahal sikit
Sotong kering
Belacan yg ditumbuk
Esoknya sebelum balik singgah ke Guaq Cempedak, beli asam jawa, pekasam.
Ikan-ikan Kat pasar sini sgt murah Dan fresh, mata bukan main hitam-hitam
Pekasam wajib ada stok Kat Rumah
Asam jawa pon sama, MIL bg sebungkus yg dia buat sendiri khas utk masak. 
Yg beli dekat pasar utk cuci ikan.

1 comment:

iryanty ahamad said...

amboi banyaknya asam...ni betul2 nak mencuci ikan :-))