March 30, 2015

Kisah Houz Depot


kisah aktiviti malam ahad 29/3/2015 bergegas ke Houz Depot, KL
habis semua ware house sale terlepas utk peralatan dapur this weekend
gara-gara bussy mengemas rumah Equine.
rasa masa tak cukup....serabut kepala otak....fikir rumah lama, rumah renovate lagi
hari tu dah kemas tp still ada barang yg nak dibuang
kalau macam ni pengajarannya jangan beli barang, beli pakai dan buang
kalau simpan jd tukun jerklah jawabnya...

lepas solat magrib terus kesini...cari barang yg perlu pon dah makan masa berjam-jam....tak sempat nak cari benda lain-lain jugak

                                              Hood & Hob pon dah banyak yang habis....ambil dan meneliti dengan lebih details lagi

                   sinki pon dah banyak yg habis.....ambik jerk mana yg ada...tk byk choices dah
                                           ambik dua - untuk wet kicthen & dry kitchen


                                            nak balik, nganm-ngam kedai tutup jam 10malam
                            situ susah parking...nasiblah staff bangla ni tolong hantarkan kat parking lot

                                    bawak masuk dalam kereta......ngam-ngam  utk hob & hood, 2 sinki
                                            lain-lain tak dapat beli...sob sob sob.....tak cukup masa
                                                            tiles pon banyak yg habis, no choices

                            balik dan singgah kejap ke rumah lama, nak angkut barang lagi sikit
nampak dah penuh keta nie...masih boleh diisi lagi....

4 comments:

fazian batrisyia said...

Adatla tu kan kak...hal rumah mmg tak pernah habis. yg penting nanti akak & family selesa. sy pon masih byk impian yg belum tercapai.

Zaza Abdul Latif said...

Ada lalu juga depan Houz Depot ni.. tak tau pulak ada jual barangan rumah.. ingatkan pasaraya.. hehe

Sue said...

Huhu sy da setahun pindah..tp tak reno apa pun lagi.. ongkosnya belum cukup.. tahun ni gst pulak dahhhh...

suhailah hamid said...

Kalo time sale mmg brg cepat habis. Yg penting akk dah beli brg2 urgent yg perlu pakai. X sabar tgk hasil rumah baru nnt.