March 16, 2015

Cuti Sekolah@ Bukit Bendera, Penang.

Cuti sekolah 16-20/3/2015. Balik ke Kedah untuk beberapa hari.
Isnin 16/3/2015, kami ke Bukit Bendera, Pulau Pinang.
Bawak Tok Tom, Mak Ngah & Abg Fais sekali.

muskil sekejap...kenapa bukan dalam tulisan Rumi memorial diatas
tok tom cerita, zaman dia kecik dia pernah pergi rombongan sekolah dekat Bukit Bendera...

cuaca sangatlah panas....memang tak tahan..
suka gambar ni sebab ada macam-macam gelagat....saja jerk anak India tu ambik gambar tak ready.
ramai sangat orang sebab cuti sekolah..padat mcm dalam LRT. hampir majoritinya berdiri
 masuk terowong
Sampai ke puncak..suspen jerk bila rasa train nie tergantung dekat puncak....
dah sampai dekat atas, terus ke masjid dahulu, utk solat Zohor.
cuaca dekat atas, sejuk sket jerk...
 possing dulu sebelum ke masjid
 signboard ke masjid dan temple
ali iqbal berkenan sungguh dengan Meriam ni..



pandangan dari atas masjid
Masjid Bukit Bendera

Aunty ni jual anyaman grasshopper....rm2
pemandangan dari atas ....

aqish possing :)
memang sangat ramai masa ni...cuti sekolahkan...aktiviti bawak anak-anak berjalan
sementara tunggu train datang...possing dulusss
aqish-ali iqbal
dalam train sangat padat ....duduk belakang driver senang ali dan aqish nampak perjalanan dekat depan....nak turun bukit...

ketinggian 457.2M
dah sampai....kita pergi Sg Dua, pekena mee udang pulak
dah sampai...ali telinga berdengung....

13 comments:

mama 3farhanah said...

jelesnya tengok orang balik kampung. happy holiday

iryanty ahamad said...

selamat bercuti :-)) ...

untie india tu jual apa ?

suhailah hamid said...

Seronoknya kak mija..sue pun blom sampai bukit bendera.

Min Aina Ila Aina said...

syoknya jalan-jalan panjat bukit.hehe. lama dah tak naik sana. best ke.

paridah said...

wah cuti2 bersama famili naik bukit bendera...best tu...dh lama xkesana...

Bunda a.k.a KN said...

Selamat bercuti...nanti nak g jalan2 kat mana?

mardiana said...

seronotnye dapat pegi bukit bendera. saya tak pernah sampai lagi neh. huhu.

Kayu Manis said...

oo jalan2 ye....selamat bercuti

Zaitun said...

Cuti cuti Penang. Seronok naik Bukit Bendera tak macam dulu.

anajingga said...

seronok naik bukit bendera ni, cuma time kak ana pi dulu, queue nak naik turun tren punyalah panjang hehe :)

Norazlina Idris said...

saya org penang tapi dah lama tak jenjalan penang.hihih....dah balik kampung tu dok ngan mak, mmg tak sempat nak ke mana la...

feel free to visit and follow superbchombi.blogspot.com

LYAfrina said...

seronoklah ank2..
pernah smpai thn 90an dulu,..tpxdelah cantik camni dlu2..

fazian batrisyia said...

alolo..suweetnya kak mieja. jarang tgk gambar akak berdua dgn hb. bestnya jalan2. cuti sekolah tak ke mana hr tu. hb bizi, humaira x sihat...