February 12, 2015

Marathon@ Ambank Kuala Lumpur Run 2015

masih kisah hari ahad
aktiviti kami berdua pada hari ahad 8/2/2015
marathon bermula jam 7.30 pagi, untuk kategori 10km
bertempat di Dataran Padang Merbok, KL
kali ini kami dapat berlari bersama-sama walaupun berlainan kategori
sebab umur tak sama kan....cik abang saya junior vateran

kali ini juga kelayakkan untuk mendapat medal larian mestilah tak lebih dari 1jam setengah
lebih dari itu, tidak layak untuk mendapatkan medal

penyertaan kali ini terlalu ramai
parking juga dah penuh seawal jam 6.30pagi, kanan kiri jalan
larian Ambank KL memang compete dengan larian RHB di Bukit Jalil
semasa registration RHB ramai yang tak dapat register kerana mereka closed terlalu awal
nasib ada peluang lagi untuk KL Run 2015 in, last minute Ambank sponsor untuk KL Run 2015

Warm-up dulu....kita beraerobic dulu sebelum berlari
Ada 3 kategori: 10km, 7km, 5km
kami sedang bersiap sedia untuk dilepaskan.



kami berlari bersama pada awalnya
tapi bila dah hampir pertengahan kami terpisah
saya tak nampak dah papa di mana
saya rasa saya berlari semakin kebelakang, sebab saya tercari-cari dimana cik abang saya
org yang lari belakang-belakang semua dah potong saya
tapi saya tetap tak jumpa cik abang saya

walau apapun saya terus berlari, bila signboard menunjukkan 5km, 3km & 1km
saya semakin bersemangat utk terus habiskan larian saya dengan cepat
saya target jam 8.30 pagi mesti dah habis
saya dapat menghabiskan larian saya jam 8.43 pagi lebih kurang

saya tercari-cari cik abang saya, tapi tak jumpa
HP saya dekat cik abang, so saya tak boleh nak telefon dia
tak lama lepas tu barulah dia sampai, syukur dia juga layak untuk mendapatkan medal

kami tak tunggu lama di situ, lucky draw pon tak sempat tunggu
kerana bergegas untuk  hantar ali iqbal ke training bola
uncle epoi tak ada minggu ni, beliau baru balik dari Italy
so, tak ada sapa nak mintak tolong

 sebelum balik, wajiblah berselfian :)

alamak tak perasan ada org menguap.....hentam sajalah labu.....

19 comments:

Kakzakie said...

Kakak salutelah Miza dgn en abang Miza tu. Selalu benar join marathon. Bagus kalau ada peluang macam ini.

Najib Ariyan said...

tu yg best kalau marathon persendirian ni... last last abis pun dapat medal jugak.. sebab tu kalau depa cakap 2 jam... maka 2 jam lah saya habis... kalau sejam setengah maka saya pecut sikit... hehehe

suhailah hamid said...

Tahniah kak mija. Kuat lagi stamina k.mija. gmbr last tu kelaka la kak ^^

mardiana said...

rajin kak mieja join marathon.
kalau saya ni jenis makan, tidor. makan tidor. tak sudah-sudah. huhu.

Zaitun said...

Tahniah... dapat habiskan larian dan dapat medal.

Daddy Ziyyad said...

Syabas!!

Saya teringin nak sertai marathon macam ni...cuma kena bersedia lah..hahaha...sebab paling jauh saya lari non stop so far pun cuma 3km aja...tu pun lari atas treadmill! hahaha

Nooriah Abdullah said...

rajin nya kan, alahai kalau kaknoor ni aduhhhh, mcm malas je kan

Siti Rohaida Yusof said...

marathon beramai² ni best...tak terasa penat kan...tak pernah join marathon macam ni kak..

aizamia3 said...

Bestnya..
saya masih belum berkesempatan nak join event macam ni.

Dunia Zumal said...

Wow marathon lagi... Memang gaya hidup sihat nie ^-^

SSulieana said...

yeahhhh respect sgt ngan k.mija ngan hubby

paridah said...

suami isteri kuat berlari ni bagus ni sefahaman..

ahmad said...

Singgah sini
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
Jemput join segmen saya yg terbaru ni ye..

Segmen Mencari Bloglist blogahbar

Senarai Peserta

Mari sama2 kita berblogwalking kenali rakan blogger anda..

insan marhaen said...

nanti boleh cuba larian jambatan ke 2 pulau pinang pula...

Hanafi Abdullah said...

bestnya..dua-dua pergi bersukan tentu seronok!

p/s:Tambahkan ilmu untuk minda dengan membaca blog Buku Online

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah bgusnya aktiviti mcm ni..lama yui tak mcm ni disbbkan masalh kaki =(

εïзmummyHazaεïз said...

Ranin kak mieja... Xkesempatan lagi nak larik2 macam ni. Anak ramai beno. Hahaha

Ps: kak, haza terus lupa. Order haza next wk ye kak.. Alangkah indah klu cyberjaya tu dekat, boleh COD sambil jumpa akak comel ni

TukangKebun said...

Diana dah lama nak join semula marathon asyik tak kesampaian lagi hajatnya.
Tumpang lari dengan Kak Mieyza lah dulu ya.

Sha Nikitasakura said...

1st time dan last time lari ms join standard chartered..tak lari pun..jln2 je smbil bergosip..hihua