February 10, 2015

Kisah Ali Iqbal@ Alat Tulis Yang Hilang

Kisah ali iqbal semalam
balik dari sekolah agama, tengok dalam beg semua alat tulisnya hilang
pencil box, pencil colors pon hilang
nak pergi sekolah kebangsaan sebelah petang, dah tak ada
cari-cari  dlm bag sekolah agama dah tak ada

malam terpaksalah pergi kedai, beli baru
tak sampai dua bulan dah hilang
kalau dulu masa darjah 2, memanjang pensil hilang,
pemadam hilang pendek kata semua hilang setiap hari
yg ada cuma pencil box saja dalam beg





yang hilang macam dekat atas, dua-dua hilang
semalam ali iqbal beli yang sama macam dekat atas jugak

hari ni risau bila teringat dekat ali iqbal
kalaulah hilang lagi, lepas ni bawak pensil 2 batang, pembaris & pemadam ikat dengan getah jerklah
pencil colors yg lama-lama pon banyak yang boleh pakai lagi, kita masuk plastik jerk
budak-budak pon tak minat nak ambik kalau style macam tukan...


15 comments:

Fiza Rahman said...

Biasalah tu kak. ANak saya pon sama jugak. Pemadam, pensil, pembaris ntah ke mana perginya.

Kakzakie said...

Hihi... kakak rasa hilang stationery utk anak-anak sebaya Ali Iqbal ni biasalah. Besar sikit nanti baru dia tahu sayang..

fazian batrisyia said...

ye la budak2 ni kan....susah nak ckp. dulu anak sy pon cam tu...br sekolah hilang itu ini. Naik geram jugak asyik nak beli benda yg sama. skrg ni asyik ada yg kacau dia jek...siap tumbuk anak lg. bila tanya anak dia kata tak kacau pun budak tu. melampau pulak dia

suhailah hamid said...

Biasalah tu, budak2 lagikan. Tapi kena selalu remind utk jaga brg2 hakmilik diri sendiri dgn cermat.

anajingga said...

Mieja , tu perkara biasa dah lumrah anak-anak ke sekolah, pasni tulis nama besar-besar kat alat tulis tu hehe :)

Suria Lekatlekitgurl said...

saya masa sekolah pun manjang hilang alat tulis nak2 lagi sekolah menengah. sampai tiap2 hari bawak sebatang pen jer.. kalau bawak pensil box keluar rehat mesti hilang

nuyui a.k.a miss YUI said...

Ad lg ea hilang gtuu..sapela yg baik sgt ni..

Sham said...

Sy siap buat stok kt umah...stok brangan kedai rm2 je...hee3...

hainom OKje said...

Hilang barang ni perkara biasa Amizaa bagi budak lelaki ... Budak lelaki ni kekadang kurang perihatin

babYpose said...

memang menarik barang tu sebab complete semua ada, tapi tu la perkara biasa, mungkin kena ikat dengan getah kut :)

TukangKebun said...

Samalah dengan Ilhan Mikhail Kak Mieyza. Hilang aja.

paridah said...

pensil warna yg mahal tu simpan jer di rumah...iqbal ni tentu jenis baik hati n suka pinjamkn kpd kwn2nya n kwn2nya pula xreti nk pulng balik..

adianiez AIDA said...

alahai sian...
budak-budak, gitu la...
anak-anak aida berdua tu pun sama, ada aje yg ilang.
sabo ajer la...

Ayu Jafri said...

hehehe...budak2 kan...mmg slalu je cmtu.especially boys..hihi

LYAfrina said...

biasalh bdk2..kdg2 sbb kwn2 pinjam x pulangkan.. tu y kes hilang..asya stkata ni lahamdulillah..brg2 dia ok lg..sbb cikgu kelas dia tegas..setiap murid satu brg..x dibenarkan meminjam